nieuws

Oss richt logistiek platform op

Warehousing

De gemeente Oss wil zich prominenter op de logistieke kaart zetten. Om dat te realiseren heeft de Noord-Brabantse gemeente onlangs haar eigen Logistiek Platform opgericht, waarin ondernemers en de gemeente de logistieke kansen die binnen handbereik liggen, goed willen benutten.

Oss richt logistiek platform op
Oss wil met het onlangs opgerichte Logistiek Platform meer logistieke bedrijvigheid aantrekken.

Volgens de oprichters van het logistieke platform is de verwachting dat vervoersstromen de komende tien jaar ingrijpend zullen toenemen: wegverkeer met liefst 70 procent, binnenvaart met 67 procent en goederenvervoer per spoor met 86 procent.

 

Gunstige ligging

Oss verwacht als gevolg van die groei veel kansen voor logistieke activiteiten, dankzij de gunstige ligging: tussen economische concentraties als Randstad, Vlaamse Ruit en Roergebied. Het wegen-, water- en spoornet rond Oss is of wordt verbeterd.

 

Deelnemers

In het Logistiek Platform Oss (LPOss) participeren Den Hartogh Logistics, DHL, H&S Foodtrans, ITC, Ceva Logistics, ND Logistics, de Osse Overslagcentrale, Vice Versa, Vos Logistics, VSL SiloLogistics en de gemeente. Voor dit jaar is directeur Gerard van der Kroon van Den Hartogh Logistics benoemd tot voorzitter.

 

Onderzoek Buck

De deelnemers in het Logistiek Platform Oss willen een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere profilering van Oss als een van de belangrijkste logistieke centra van Zuidoost Nederland. Als vervolg op een recent onderzoek naar de logistieke potentie van Oss, uitgevoerd door Buck Consultants International, worden op korte termijn enkele ambitieprojecten gedefinieerd.

Projecten waarmee Oss zich op logistiek gebied wil onderscheiden en die ook een impuls moeten geven aan nieuwe logistieke bedrijvigheid.

 

Lobby overheid

Bovendien zal het platform namens de partners de lobby oppakken richting gemeentes, provinciale en landelijke overheid, belangenorganisaties als Transport en Logistiek Nederland (TLN) en subsidiegevers als de Vijfsterrenregio. Alle logistieke beleidsthema’s zijn daarbij onderwerp van gesprek aldus de initiatiefnemers van het platform

Reageer op dit artikel