nieuws

Chinese led-gigant vestigt logistieke operatie in Breda

Warehousing

SFT, een Chinese fabrikant van led-verlichting, brengt de logistieke operatie voor Europa over naar Breda. De gemeente Breda en NV Rewin West-Brabant hebben dit vandaag bekendgemaakt. De led-gigant, die marktleider is in China, gaat op termijn ook een eigen distributiecentrum bouwen in logistieke hotspot Breda.

Chinese led-gigant vestigt logistieke operatie in Breda
Burgemeester van breda peter der velden heeft zich hard gemaakt voor de komst chinese led-gigant sft

SFT is om de Europese markt te veroveren een joint venture aangegaan met het led-lampendistributeur Electrocirkel uit Rotterdam. Deze verlichtingsleverancier beschikt in West-Europa al over een groot distributie- en verkoopkanaal, waar SFT gebruik van wil maken.

 

Toekomstig dc 

Vanuit standplaats Breda wordt de Europese markt bewerkt onder de naam SFT Europe. In eerste instantie maakt SFT daarbij gebruik van het bestaande logistieke centrum van een andere partner binnen de joint venture namelijk Freeway Lighting uit Breda. Op een kavel naast dit bedrijf wil de Chinese led-producent op termijn een nieuw bedrijfspand met distributiecentrum bouwen.

 

Lage vestigingskosten 

Electro Cirkel zal daarnaast ook een deel van haar activiteiten vanuit Rotterdam onderhevelen naar Breda. Voor de Chinezen gaf de lage vestigingskosten en de goede bereikbaarheid uiteindelijk de doorslag om zich te vestigen in de logistieke hotspot West-Brabant.

 

Werkgelegenheid

De komst van SFT levert Breda direct vijftien tot twintig extra banen op. Niet veel, maar volgens Cees Nuijten van ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant zal dit aantal op middellange termijn groeien naar twee tot driehonderd arbeidsplaatsen. Naast het geplande dc hebben de Chinezen namelijk ook de optie om in Breda op termijn rond 2012 assemblage en researchafdeling te vestigen.

 

Handelsreis

De eerste contacten tussen de gemeente Breda, Rewin en SFT werden drie jaar geleden gelegd tijdens een handelsreis naar China. Burgemeester van Breda Peter van der Velden noemt het bedrijf ‘een interessant perspectief voor zijn stad en de regio’.

 

Overleg belastingdienst

De komst van de Chinese led-fabrikant is overigens nog niet helemaal in kannen en kruiken meldt het Brabants Dagblad. "We zijn nog in overleg met de belastingdienst over fiscale voorwaarden. Dat is essentieel, anders gaat het niet door. Er zijn genoeg concurrenten in het buitenland, maar ik verwacht dat er overeenstemming wordt bereikt", aldus Cees Nuijten.

 

Amerikaanse vestigers

Volgens Nuijten zijn er op dit moment ook twee Amerikaanse bedrijven van plan om zich te vestigen in West-Brabant. "De eerste grote Amerikaan zullen we op korte termijn aankondigen, terwijl een tweede ook zo goed als zeker gekozen heeft voor West-Brabant."

 

 

Reageer op dit artikel