nieuws

Tesco automatiseert dc met zeezicht

Warehousing

Magazijnautomatiseerder Dematic heeft de opdracht gekregen voor het leveren van een geautomatiseerd logistiek systeem voor het distributiecentrum van Tesco in Teeport in de UK. Het nieuwe dc van 910.000 vierkante meter ligt aan zee.

Tesco automatiseert dc met zeezicht
Tesco Teeport UK

Het Dematic systeem omvat 43 geautomatiseerde stellingbedieningsapparaten en 120.000 palletopslagplaatsen. Naast het hoogbouwmagazijn voor het picken van volledige pallets bevindt zich in de laagbouw een gebied voor het orderverzamelen van gemengde pallets. 
De inslag-, opslag-, orderverzamel- en verzendgebieden worden verbonden door een uitgebreid netwerk van monorails- en transportbanen. Het Dematic DC Director WCS (Warehouse Control System) werkt samen met het bestaande Warehouse Management Systeem (WMS) van Tesco. Het systeem wordt in 2010 opgeleverd.

 

Carbon footprint

Het nieuwe distributiecentrum is het eerste speciaal gebouwde importcentrum voor het snel groeiende assortiment non-food consumentengoederen vanTesco. Het dc ligt nabij een diepzeehaven en de toekomstige ‘Northern Gateway’ container terminal. De locatie maakt bulktransporten met geïmporteerde goederen naar de verder inlands gelegen distributiecentra overbodig. Daardoor bespaart Tesco naar eigen zeggen aanzienlijk op logistieke operaties. Bovendien profiteert het milieu van een CO2-reductie van meer dan 700 ton per jaar.

 

Integratie

Simon Jones, Program Manager Distributienetwerk Ontwikkeling van Tesco: "Het geautomatiseerde logistieke systeem voorziet in een compacte opslag en een efficiënte handling van producten binnen het dc. Dematic heeft ook op andere locaties geautomatiseerde logistieke systemen gerealiseerd en haar software succesvol geïntegreerd met de IT systemen van Tesco."  
 

Dematic Limited heeft het hoofdkantoor in Banbury, Oxfordshire en is een onderdeel van Dematic Holding S.a.r.l, Luxemburg. De Nederlandse en Vlaamse markt wordt bediend door Dematic Northern Europe vanuit het regiokantoor in ‘s-Hertogenbosch.

Reageer op dit artikel