nieuws

FloraHolland vertrekt uit Venlo

Warehousing

Het vertrek van bloemenveiling FloraHolland uit Venlo is definitief. In oktober 2010 start FloraHolland samen met Landgard in Herongen, net over de grens in Duitsland, een nieuwe bloemenveiling met logistiek centrum voor collectie en distributie van bloemen en planten.

FloraHolland vertrekt uit Venlo
FloraHolland weg uit Venlo

Volgens algemeen directeur Timo Huges van FloraHolland is geluisterd naar wensen van kopers, die zich moeten voorbereiden op de verhuizing naar Herongen. "Wij waren er klaar voor", verklaard Huges tegenover Dagblad De Limburger. Volgens de algemeen directeur zou de veiling in Venlo nog wel een jaar of twee vooruit hebben gekund, maar is nu het moment daar om te fuseren met Landgard.

 

Logistieke functie

De Duitsers halen de potplantenveiling in Lüllingen ook naar Herongen. Bij Landgard zijn in totaal 3.000 tuinbouwbedrijven aangesloten. Het concentreren van de veilingactiviteiten moet zorgen voor lagere ketenkosten en voor versterking van de koopkracht in en de logistieke functie van de regio Rhein-Maas.

 

Veiling Rhein-Maas

Het nieuwe veilingbedrijf gaat Veiling Rhein-Maas heten en beschikt straks over acht veilingklokken. Het veilingcomplex in Herongen wordt flink uitgebreid met onder meer nieuwe aanvoer- en kopershallen en emballage afdelingen. De nieuwe veiling moet ongeveer 260 miljoen euro per jaar gaan omzetten. Van de 450 medewerkers die nu bij FloraHolland en Landgard werken, moet 10 tot 15 procent het veld ruimen.

 

Bundeling 

Bestuursorganen en NMa zijn positief over joint venture tussen Landgard en FloraHolland. De nieuwe bloemen- en plantenveiling vormen een bundeling van drie veilingactiviteiten in de regio Rhein-Maas. In juli 2009 werd een onderzoek aangekondigd naar de mogelijkheid om de veilingactiviteiten van FloraHolland in Venlo en die van Landgard in Lüllingen en Herongen samen te brengen in Herongen. Dit onderzoek is nu afgerond en heeft geresulteerd in de concrete invulling van de meest belangrijke aspecten en een positieve besluitvorming in beide organisaties.

Reageer op dit artikel