nieuws

VLM Najaarscongres trekt 150 deelnemers

Warehousing

“De projecten moeten ervoor zorgen om onze ambitie te realiseren”

Het jaarlijkse VLM Najaarscongres is dit jaar gehouden op Logistica met als thema ‘Logistieke verantwoordelijkheden voor de toekomst’. Een aantal sprekers met een visie hierop trappen de dag af en de vijf genomineerden van de Logistiek Manager van het Jaar verkiezing presenteren zich voor het eerst voor het publiek.

VLM Najaarscongres trekt 150 deelnemers
Prof. Jan Fransoo van Dinalog

Prof. Jan Fransoo van Dinalog (topinstituut) neemt de 140 congresdeelnemers mee naar de organisatie-opbouw en het gedachtegoed van Dinalog en roept op om zogenoemde calls in te dienen, projectvoorstellen voor innovatieprojecten. De voorstellen zullen door een commissie worden beoordeeld."Er dienen minimaal twee bedrijfspartners en twee universiteit per project mee te doen", aldus Fransoo. "Goedgekeurde projectvoorstellen kunnen in aanmerking komen voor 50 procent subsidie die kan oplopen tot 1 miljoen euro." Toch wil Fransoo benadrukken dat het niet zomaar een subsidieprogramma is. "De projecten moeten ervoor zorgen om onze ambitie te realiseren en niet andersom."

Voor 12 januari 2010 moeten de voorstellen binnen zijn, 15 maart is de deadline voor de definitieve voorstellen.

 

Rond de lunch mochten de vijf genomineerden voor de verkiezing Logistiek Manager van het Jaar duidelijk maken waarom zij de titel verdienen. De presentaties verschilden erg van elkaar. Zo was Frans van den Boomen van Mars Nederland niet vertegenwoordigd op het evenement. Hij liet via een filmpje weten waar hij voor staat en waarom hij de titel zou moeten krijgen. De vraag of hij een achterstand heeft opgelopen, hij kon immers niet live vragen van jury en publiek na afloop beantwoorden. Wel had hij een goede reden voor zijn afwezigheid.

 

Omdat het duurzame concept Green Order van Mars zo enthousiast in de interne organisatie is ontvangen mocht hij een presentatie geven in de Verenigde Staten op het hoofdkwartier van Mars. Duco Buijze (Lekkerland), Ton Francois (Van Gansewinkel), Kees Pingen (W. Heemskerk) en Peter Roerig (Friesland Campina) waren wel live aanwezig. Buijze vertelde hoe hij zijn team coacht op commercieel inzicht. Francois gaf inzicht in de boeiende logistiek van een afvalverwerker. Pingen daarentegen was openhartig over het verlies van Schuitema als klant en vertelde hoe Heemskerk het verlies van 50 procent omzet organisatorisch heeft opgepakt. Roerig deed zijn eigen ontwikkelde 4 boxen model uit de doeken en vertelde hoe hij mensen van routine naar ‘fun’ krijgt.

 

Zie ook dossier Logistiek Manager van het Jaar

Reageer op dit artikel