nieuws

Ton Francois vindt kandidatuur LMvhJ grote eer

Warehousing

Tijdens de lunch van het VLM najaarscongres, dat woensdag wordt gehouden op de beursvloer van Logistica, mogen de vijf genomineerden voor de titel Logistiek Manager van het Jaar (LMvhJ) zichzelf in tien minuten aan het beurspubliek presenteren. Ton Francois stelt zich hier als kandidaat voor.

Ton Francois vindt kandidatuur LMvhJ grote eer
Ton Francois, kandidaat Logistiek Manager van het Jaar

Het is nog best lastig om je als kandidaat voor de Logistiek Manager van het Jaar verkiezing te onderscheiden. Ton Francois ondervindt dat ook. Van 2007 tot september 2009 was hij logistiek eindverantwoordelijk voor Van Gansewinkel. Voor zijn verdiensten in deze functie is hij genomineerd. Momenteel bestiert hij alle vastgoedzaken bij de afvalverwerker.

 

Moeilijk vergelijken met andere kandidaten

"Ik vind het een hele eer om vanuit een aantal vakgenoten geselecteerd te worden om mee te mogen dingen naar deze prijs. Maar het vergelijk met de andere kandidaten is voor mij moeilijk te maken. Simpelweg omdat ik nog niet weet wat de andere vier gaan vertellen. Dat zal vandaag duidelijk gaan worden."

 

Mooie carrière

"Als ik naar mezelf kijk dan denk ik dat ik een mooie carrière heb tot nu toe en dat ik de titel zou verdienen omdat ik de laatste zeven jaar bij van Gansewinkel vanuit een directiefunctie bezig ben geweest om logistiek beter op de kaart te zetten met aansprekende acties en projecten op het gebied van efficiencyverbeteringen, innovaties en duurzaam werken."

 

Twee bijzondere projecten

Francois, die in het dagelijks leven getrouwd is en een gezin met twee kinderen heeft, gaat uiteraard ook kort in op de activiteiten van Van Gansewinkel. Hij gaat twee projecten toelichten. "De ontwikkeling van een elektrische kraakperswagen waarmee we zonder emissies te veroorzaken kunnen inzamelen en vervolgens de verplaatsing van een omvangrijke stroom vlakglas van wegvervoer naar het water."

 

Vooral bij het project van de elektrische perswagen is de human factor, een criterium wat voor de jury een belangrijke is, groot. Van Gansewinkel gaat namelijk mensen, die lage kansen hebben in de arbeidsmarkt, opleiden tot chauffeurs op deze wagens.

 

Spreken voor groep spannend 

Francois zegt het spreken voor een grote groep wel spannend te vinden. "Een presentatie geven voor een grote groep is altijd wel spannend maar ik zie er niet tegenop. Ik moet eerlijk toegeven dat ik momenteel ook niet veel tijd heb om me daarover druk te maken.

 

Ik bereid me, tussen de bedrijven door, voor door de presentatie te maken en deze een keer te geven voor een paar collegae."

 

Het VLM najaarscongres wordt gehouden, vandaag tijdens Logistica, volg de aanwijzingen op de beursvloer. In het congresprogramma is tijdens de lunch tussen 12.00 – 14.00 uur ruimte gereserveerd voor de presentaties van de vijf genomineerden.

 

Meer Logistica-nieuws.

Reageer op dit artikel