nieuws

Nieuwe Sorter Equinox trekt veel ‘concullega’s

Warehousing

De introductie van de nieuwe Slide Tray Sorter door Equinox op de Logistica blijkt een schot in de roos. “Diverse concullega’s hebben inmiddels onze stand bezocht om te kijken naar onze sorter en vandaag is zelfs een klant uit Griekenland overgekomen om ons systeem te aanschouwen”, zegt Peter Voet van Equinox.

Nieuwe Sorter Equinox trekt veel ‘concullega’s
Nieuwe Sorter Equinox trekt veel aandacht

Volgens Voet trekt deze sorter veel aandacht omdat de producten, in tegenstelling tot soortgelijke sorteersystemen, in een chute glijden in plaats van vallen. "Vooral voor bedrijven die cd’s en boeken verwerken is de Slide Tray Sorter interessant als alternatief op een cross belt sorter of een tilt tray sorter. Bovendien heeft ons systeem weinig ruimte nodig in een dc en is het ook nog eens twee keer goedkoper dan voornoemde systemen", benadrukt Voets’ collega Pim de Vrind.

 

Tot 15.000 trays per uur verwerken 

Afhankelijk van de omvang kan dit sorteersysteem 9.000 trays per uur verwerken. "In een kleine opzet is het zelfs mogelijk om 15.000 trays per uur te verwerken." Inmiddels maakt Doc Data uit Waalwijk, een bedrijf dat de logistiek verzorgt voor een van de grootste webwinkels van Nederland, met goed gevolg gebruik van de Slide Tray Sorter.

Reageer op dit artikel