nieuws

Marcel van Schijndel: “Succes Logistica Award zit in samenwerking”

Warehousing

En de winnaar is…de MLS-Spider van RSW! “In mijn gedachten herhaalde ik TEUN, TEUN, TEUN bij de bekendmaking van de winnaar van de Logistica Award 2009”, geeft Marcel van Schijndel van RSW grif toe. “Ik was dan ook zeer verrast en bijzonder trots dat toch wij de winnaar bleken te zijn.”

Marcel van Schijndel: “Succes Logistica Award zit in samenwerking”
Van schijndel logistica award

De MLS-Spider van RSW kreeg woensdag de Logistica Award 2009. Juryvoorzitter Frits Blessing noemde dit systeem een uitstekend voorbeeld van innovatie op het gebied van intern transport en opslag. De Spider kan een laag verschillende omverpakkingen in één keer plaatsen op een pallet of in een rolcontainer. Het systeem is in opbouw bij Nedac Sorbo in Duiven. Marcel van Schijndel van RSW nam de prijs van 10.000 euro innovatiebudget in ontvangst. Hij bedankte vooral de partners, waarmee het totale systeem wordt opgebouwd. In totaal leveren 32 bedrijven hun bijdrage hieraan. De Spider is te zien in hal 8, stand B038.

 

Dit is volgens Van Schijndel de bekroning van een uniek project. Van Schijndel legt direct weer bescheiden de aandacht op de nummer twee. "Het containerontladingssysteem van Teun heb ik van begin af aan als potentiële concurrent en kanshebber voor deze Award gezien. Het handmatig ontladen van containers is namelijk zwaar en vermoeiend werk en vormt een groot probleem, waar Teun een goed doordachte en praktische oplossing voor biedt. De publieksprijs is ze dan ook van harte gegund."

    

Van Schijndel dankt zijn zege primair aan het hechte samenwerkingsverband met haar partners MCA, Apollo, Costo, Nijsten, CICT, Gudel AG, Matco, ICT-Solutions en last but not least de inbreng van pilot klant Sorbo in Duiven in het Mixed Load Palletizer project. Zonder inbreng van hun kennis en expertise was dit alles volgens Van Schijndel niet mogelijk geweest. In het kader van dit pilotproject moet beslist ook Vanderlande worden vermeld vanwege de integratie van de MLP met het het High Dynamic Storage System (HDS) bij Sorbo.

    

Samenwerking succes

"Juist het samenwerkingsverband tussen meerdere partijen is bepalend geweest voor het succes." Daarin zit volgens Van Schijndel ook een verklaring voor het voortijdige en roemloze einde van een vergelijkbaar systeem. Hij refereert dan uiteraard aan de Universal Mixed Palletizer van TRM bij Jumbo dat nogal roemloos ten einde kwam op een veilingsite. "Daarbij waren volgens Van Schijndel slechts twee partijen betrokken, TRM en de klant Jumbo. "Dat bleek een veel te smalle basis om zo’n ingewikkeld project succesvol tot een goed einde te brengen. Na het faillissement van TRM bleek de klant alleen bij lange na niet bij machte om het project voort te zetten. Daar hebben wij allemaal lering uit getrokken.

    

Prijs voor innovatie 

RSW gaat de Award prijs van 10.000 euro uiteraard gebruiken voor innovatie. "Dit geld gaat RSW gebruiken om de MLS-Spider te verbeteren. Deze is in de optiek van Van Schijndel namelijk nog iets te zwaar. "Als we die nog wat lichter kunnen maken, kan er nog efficiënter en sneller mee worden gewerkt."

 

De publieksprijs ging dit jaar naar TEUN.

 

 

Reageer op dit artikel