nieuws

Kees Pingen: “Nieuwe manier van belonen ingesteld”

Warehousing

Tijdens Logistica krijgen de vijf genomineerden voor de titel Logistiek Manager van het Jaar de gelegenheid zich voor het eerst te presenteren. Kees Pingen stelt zich hier als kandidaat voor.

Kees Pingen: “Nieuwe manier van belonen ingesteld”
kandidaat Logistiek Manager van het Jaar: Kees Pingen

Pingen, sinds 2007 eindverantwoordelijk voor operations, was erg openhartig tijdens zijn presentatie als kandidaat voor de jaarlijkse verkiezing. Hij bleek goed voorbereid en oogde ontspannen. Doordat de manager bij de groente voorverpakker W.Heemskerk vorig jaar de helft van de omzet zag verdwijnen, door het opstappen van Schuitema als klant, werd het bedrijf genoodzaakt om de organisatie rigoreus om te gooien.

   

Pingen speelde hier een grote rol in. "We hebben nu een nieuw rooster, zijn van drie naar twee diensten gegaan, hebben een nieuw systeem en een andere manier van uitleveren naar de klant (VMI)", aldus Pingen, die in zijn vrije tijd erg sportief is en een gezin met twee kinderen heeft. "De organisatieveranderingen moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst." Gelukkig kon Heemskerk onlangs Kentucky Fried Chicken Duitsland en Lidl Nederland en België als klant noteren. Ook een aantal bestaande klanten namen in volume toe.
     

In operationele zin is Heemskerk overgegaan van een orderpick naar een verdeelsysteem. De menselijke factor in alle veranderingen is erg groot. Er waait een ander wind door het bedrijf, de cultuur is veranderd en er is aandacht voor training. "Medewerkers worden intern opgeleid op mbo- of hbo-niveau aan de zogenoemde Heemskerk academie. Een belangrijk thema is leiderschap", legt Pingen uit. "We steken veel energie in onze leidinggevenden, omdat er een hoog verloop was. Verder is voor alle medewerkers een nieuwe manier van belonen ingesteld, variabel loon. We beoordelen onder andere op de kwaliteit van het werk, ziekteverzuim en op samenwerken." Al met al zet Pingen een helder verhaal neer, vooral zijn eerlijke verhaal krijgt veel bijval uit de zaal, die goed vol zit met ongeveer 150 toehoorders.
 

Op maandag 16 november worden de drie finalisten bekend gemaakt. Deze drie gaan vervolgens de finalestrijd met elkaar aan op het jaarlijkse evenement rondom de verkiezing op 4 maart 2010.

Lees binnenkort meer hierover op Logistiek.nl

Reageer op dit artikel