nieuws

Innovatietour neemt studenten op sleeptouw

Warehousing

Ruim veertig logistieke studenten van Hogeschool Breda en het ROC namen deel aan de Innovatietour op de Logistica. Deze tour wordt voor het eerst georganiseerd door de Vela en voert langs stands waar innovatieve oplossingen op het gebied van orderverzamelen en geïntegreerde systemen werden getoond.

Innovatietour neemt studenten op sleeptouw
Innovatietour Logistica

Het voordeel van zo’n georganiseerde rondleiding is dat je als beursbezoekende student gegarandeerd niets mist en alle highlights rondom een nieuwe ontwikkeling te horen en te zien krijgt.

     

Langs nominatie Logistica Award

Onder leiding van Wendel Dijker startte de rondleiding bij de stand van Vanderlande Industries waar de voor de Logistica Award genomineerde Pick@Ease werd gedemonstreerd. Een tot nog toe onderlcht aspect van dit ergonomische en high-performance orderverzamelstation is het beweegbaar staplateau, waarmee de pickhoogte optimaal kan worden afgesteld op de lichaamslengte van de orderverzamelaar. De mogelijkheid bestaat om deel te nemen aan een pickwedstrijd, maar niemand van de studenten durft de uitdaging aan.

     

De andere grote blikvanger bij Vanderlande is de mixed palletizer van RSW, waarvan de MLS-spider het meest opvallende systeemonderdeel is. Deze machine kan volautomatisch en laagsgewijs een veelheid aan verschillende colli palletiseren. Op volle snelheid haalt het systeem 2000 colli per uur . De volgende halte was bij Logistore waar de werking van de Tagwatch werd uitgelegd. Dit simpele, zelfcontrolerende RFID-systeem wordt om de pols gegespt waarna het orderverzamelen kan beginnen.

 

Scanwatch en TEUN 

De combinatiestand van Wijdoennietmoeilijk demonstreerde de Scanwatch, de Goofylog en de Expresscube. De meeste tijd en aandacht ging uit naar de evenens genomineerde TEUN, waarvan een live-demonstratie aan het publiek werd getoond. De beschikbare tijd begint inmiddels te dringen en de uitleg bij de stands van achtereenvolgens Distrisort, Ravas, Viastore en Dematic wordt gaandeweg steeds korter en bondiger. Uiteraard kan een ieder in een later stadium teruggaan naar de diverse stands om meer uitleg te vragen.

Reageer op dit artikel