nieuws

Bol.com investeert fors in logistiek

Warehousing

De grootste mediawinkel van Nederland, bol.com, verwacht dat het in de laatste avond voor pakjesavond 500.000 online bestelde artikelen zal versturen. Om ervoor te zorgen dat alle cadeaus op 5 december worden afgeleverd, heeft het bedrijf fors geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn logistiek en IT-infrastructuur.

Bol.com investeert fors in logistiek
Bol,com heeft voor de komende feestdagen fors geinvesteerd in de logistieke en IT-infrastructuur

Vorig jaar verkocht bol.com tijdens de Sinterklaasperiode 1,1 miljoen artikelen. In de piekuren, de dagen vlak voor de traditionele pakjesavond, werden volgens opgave van de webwinkel iedere seconde méér dan twee producten besteld. Naar verwachting zal ook dit jaar het hoogtepunt in online Sinterklaas bestellingen rond 1 december komen te liggen. De mediawinkel denkt op deze dag 100.000 artikelen te verwerken in het centrale distributiecentrum in Waalwijk.

 

Extra verwerkingslijn

De verwachte toename in het aantal online bestellingen en de impact die dit heeft op de achterliggende infrastructuur van de mediawinkel, heeft geleid tot enkele ingrijpende aanpassingen in zowel het logistieke als het IT-systeem van bol.com. Operationeel is er geïnvesteerd in een extra geautomatiseerde verwerkingslijn, naast de drie bestaande lijnen, waarmee de verwachte groei op piekmomenten kan worden opgevangen.

 

Nieuwe vervoerschema’s 

Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com, zegt hierover in De Telegraaf: "Met deze uitbreiding in het sorteersysteem moet de verwerkingscapaciteit van de verwachte binnenkomende bestellingen voldoende gewaarborgd zijn. Ook hebben we bijvoorbeeld samen met TNT nieuwe vervoerschema’s opgesteld, om de uitstroom van goederen vanuit het magazijn naar hun sorteercentra te versnellen."

 

Online speelgoedwinkel

De mediawinkel opende onlangs de deuren van zijn eigen online speelgoedwinkel. Om de grote vraag naar deze producten te ondersteunen en vanuit het eigen magazijn de bestelde artikelen uit te kunnen leveren, plaatste bol.com een extra verdiepingsvloer voor de opslag van duizenden speelgoedartikelen.

Reageer op dit artikel