nieuws

Stellingleveranciers staan onder druk

Warehousing

Nieuwbouw en uitbreiding van magazijnen en distributiecentra en de vraag naar meer magazijnstellingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nu de nieuwbouw vanwege de internationale kredietcrisis stokt, neemt voor het eerst sinds jaren ook de vraag naar magazijnstellingen evenredig af.

Stellingleveranciers staan onder druk
Stellingen

Samengevat betekent minder nieuwbouw ook minder magazijnstellingen. Dat was volgens BMWT sectievoorzitter II-B magazijninrichting Harm de Vries in het eerste half jaar van 2009 nog niet zo zichtbaar, omdat veel lopende projecten uit 2008 begin dit jaar zijn afgerond. "Voor het tweede halfjaar van 2009 wordt door alle leveranciers van magazijnstellingen terdege rekening worden gehouden met een terugval van 30 procent". Wat daarna gebeurd, is volgens hem geheel afhankelijk van de geplande (nieuw)bouwactiviteiten, maar hij rekent op zware tijden.

 

Recessie

In de periode 2005 en 2008 hebben de stellingleveranciers goede zaken gedaan. Vanwege de huidige recessie is de markt voor magazijnstellingen nu toch sterk onder druk komen te staan. Om de marges gezond te houden, is de staalproductie in toenemende mate naar goedkopere landen verplaatst.

 

Trend 

Naast de traditionele aanbieders van magazijnstellingen zie je steeds vaker dat leveranciers van intern transportmaterieel ook stellingen in het leveringsprogramma hebben opgenomen. Die ontwikkeling sluit aan bij de trend van one-stop-shopping en de wens en noodzaak om totaalaanbieder voor de klant te zijn.

 

Leveranciersoverzicht

Het volledige artikel met een bijgewerkt leveranciersoverzicht van magazijnstellingen staat op pagina 26 van de allerlaatste T+O die deze week verschijnt. Klik hier voor het online leveranciersoverzicht van magazijnstellingen. De zoekopdracht kan verder worden verfijnd door achtereenvolgens: ‘Magazijninrichting’ en ‘Stellingen’ aan te vinken.

Reageer op dit artikel