nieuws

RFID-Tours al drie jaar succesvol

Warehousing

RFID mag projectmatig gezien maar mondjesmaat worden uitgerold in 2009, toch zullen de RFID-Tours zullen ook tijdens deze Logistica gewoon plaatsvinden. De RFID-Tours zijn tijdens de Logistica van 2006 gelanceerd en hebben onverminderd dezelfde opzet als drie jaar geleden: bezoekers informeren over de mogelijkheden van de ID-technologie.

RFID-Tours al drie jaar succesvol
RFID-tour op Logistica, al drie jaar succesvol

Dat RFID nog steeds iets spannends heeft blijkt wel uit de steevast grote groepen mensen die zich ervoor inschrijven. De RFID-Tours zijn voor mensen in de logistieke sector die nog niet al te veel van RFID afweten een prima kennismaking met het onderwerp. De opzet is daarom sinds de start van de Tours drie jaar geleden ook nauwelijks veranderd. Na een inleiding waarbij de basistechniek aan de volgers van de Tour wordt uitgelegd en de nieuwste logistieke oplossingen met RFID-technologie in de logistieke sector zijn getoond zet de groep zich in beweging voor het bezoeken van exposanten op de beurs ICT & Logistiek.

 

Niet gedoodverfde opvolger barcode

Tijdens de RFID-Tours worden onder andere het Auto ID Demo Theater bezocht, waar enkele RFID-toepassingen live gedemonstreerd worden. De nadruk zal er verder tijdens de Tour op liggen dat RFID niet automatisch meer de gedoodverfde opvolger is van de barcode, iets wat jarenlang wel werd beweerd. De Tour is er om aan te geven voor welke toepassingen RFID wel en niet geschikt is als identificatietechnologie.

 

Inschrijven RFID-Tours

Inschrijven voor de RFID-Tours is gratis, mits dit voor de start van de beurs is gedaan. Start van de Tours is vanaf stand A.062 (hal 7). Vertrektijden, dagelijks om 11.30 en 14.30 op donderdag ook in de avond om 19.00.

Reageer op dit artikel