nieuws

Logistica: Logatec introduceert warehouse simulator

Warehousing

Logistiek adviesbureau Logatec uit Boskoop introduceert tijdens de Logistica het nieuwe softwarepakket ‘Warehouse Simulator’. Hiermee kunnen dynamische simulaties van de goederenstromen en de intern transport vloot binnen nieuwe of bestaande magazijnen inzichtelijk worden gemaakt.

Logistica: Logatec introduceert warehouse simulator
Logatec

De Warehouse Simulator kan eenvoudig een model genereren van een magazijn. Op basis van de input- output gegevens, de verschillende gebruikte heftrucks en magazijntrucks, de interne goederenstromen en pick-strategieën en andere operationele parameters kan aan de hand van een dynamische simulatie een analyse worden gemaakt van het magazijn.

 

 

 

Efficient 

Op basis van de verstrekte gegevens kan snel worden bepaald of de verschillende heftrucks en magazijntrucks efficiënt worden gebruikt. Knelpunten kunnen worden gedetecteerd, bezettingsgraden van opslagsystemen en handlings-gebieden worden bepaald terwijl er een indicatie kan worden afgegeven over de inzet van trucks op een volle batterijlading.

 

 

What if

Het grote voordeel van de Warehouse Simulator is dat het gebruikt kan worden om "What if" vragen te beantwoorden. Zeker bij nieuwbouw is het van groot belang om de verschillende mogelijke scenario’s goed door te rekenen. Het programma kan daartoe digitale tekeningen inlezen en deze als blauwdruk gebruiken voor de bouw van een simulatiemodel. Algemeen directeur Jos Folkers van Logatec: "De Warehouse Simulator kan aan de hand van een model snel bepalen of er efficiency verbeteringen mogelijk zijn, zeker ook in de kostensfeer. Uit de praktijk is gebleken dat de kostenbesparingen substantieel kunnen zijn". Logatec demonstreert het nieuwe software programma op de stand van P.I.T. Partner Internal Transport. Op twee grote schermen wordt een doorlopende presentatie verzorgd.

 

Info: Logatec/ P.I.T. Partner Internal Transport, Hal 11, Stand C008

Reageer op dit artikel