nieuws

Kaup verstelt vorken op Logistica

Warehousing

Kaup Benelux heeft zijn vorkverstellers T160 en T466 verbeterd en toont ze op de Logistica. Deze vorkverstellers hebben nu een verhoogde stabiliteit, een lager eigengewicht en een kleinere voorbouwmaat. Hierdoor werd de restcapaciteit aanzienlijk verhoogd.

Kaup verstelt vorken op Logistica
Kaup

Door de servicevriendelijke constructie zijn de toestellen onderhoudsvriendelijk en de goede kwaliteit van de onderdelen staan volgens Kaup garant voor een langere  levensduur. De slijtageonderdelen werden tot een minimum teruggebracht. Indien nodig kunnen bij voorbeeld de slijtvaste glijprofielen snel, ter plaatse en zonder gebruik van speciale werktuigen worden vervangen.

 

 

 

B-serie

Er werden ook nog andere wijzigingen in de constructie van de B-serie doorgevoerd, waardoor de draagkracht werd verhoogd. De T160B is uitgerust met een ventielbloksideshift; de T466B met een reguliere sideshift. Standaard is de T466B uitgerust met eindekoersdemping (SoftStop) wat de schuifsnelheid in de eindposities reduceert. De rollengeleiding (Smoothroll) vermindert de wrijvingsverliezen en houdt de energiekosten laag.  Dit maakt het toestel geschikt voor elektrische heftrucks. Alle toestellen van de serie T160B en T466B zijn leverbaar voor toepassing in omgevingen met explosiegevaar overeenkomstig de ATEX-richtlijn 94/9 EG II 2G c IIB T4.

 

Overige

Daarnaast zijn er bij Kaup toestellen beschikbaar met vorkmeenemers voor het monteren van de originele vorken (ISO 2330). Hiervoor kunnen vorken gebruikt worden met verschillende afmetingen en lengtes tot 2.400 mm. Met de nieuwe vorknemers zijn er nu drie openingsbereiken beschikbaar.

Er zijn ook toestellen beschikbaar met vorken die gelast werden aan de sledes. Hierbij zijn de geleidingsprofielen breder dan de vorkrug. Dit verhoogt de stabiliteit en beperkt slijtage. Een alternatief zijn de Z-toestellen met opgeschroefde vorken. Deze vorkverstellers kunnen gemakkelijk met een lastrek worden uitgerust. Eenvoudige montage is mogelijk op de standaard voorziene ophangingshaken.

 

Info: Kaup Benelux, Hal 11, Stand C040

Reageer op dit artikel