nieuws

Kanshebbers Logistica Award reageren op nominatie

Warehousing

Voor de bedenkers van de PIQR, de Pick@Ease, het Self Unloading Bulk System en de MLS-Spider is het nog anderhalve week duimen draaien alvorens ze weten of ze wel of niet de Logistica Award mee naar huis mogen nemen. Vooruitlopend op de uitslag geven de genomineerden alvast een inschatting van hun kansen.

Kanshebbers Logistica Award reageren op nominatie
Bert Keijsers van Marine Solutions zegt over zijn S.U.B.S: 'Winnen van de Logistica Award 2009 zou een geweldige opsteker voor mij zijn.

Een van de genomineerde inzendingen is het Self Unloading Bulk System (S.U.B.S), waarvan Bert Keijsers van Marine-Solutions uit Rhoon de geestelijk vader is. Met dit systeem dat bedoeld is voor het verbeteren en automatiseren van het lossen van bulkgoederen uit schepen hoopt Keijsers hoge ogen te gooien.

"De kracht van mijn inzending, en dat werd ook bevestigd door de jury, is de eenvoud van het systeem. Hoewel eenvoudig om te zien moet je er maar opkomen en bovendien is er ondanks die simpelheid een gigantisch traject aan onderzoek vooraf gegaan, waarbij ik ook veel heb gehad aan TNO dat de betrouwbaarheid van S.U.B.S met uitgebreide tests en berekeningen heeft aangetoond."

 

Opsteker 

Het winnen van de Logistica Award 2009 zal voor de zelfstandig ondernemer Keijsers een enorme opsteker zijn. "Deze award winnen zal mijn visie bevestigen dat mijn eigen idee werkt en vergroot de kansen om het werkelijk uitgevoerd te krijgen."

 

Onbemand systeem

René van Glabbeek, directeur van het bedrijf TEUN, heeft hoge verwachtingen van ‘zijn’ PIQR, een innovatief volautomatisch laad- en lossysteem. "Met PIQR is het arbeidsintensieve en ongezond handmatig laden en lossen van meestal gegaste zeecontainers verleden tijd. Het cameraherkenningsysteem en omni directionele wielen zorgen ervoor dat de machine zelf oogjes en voetjes heeft waardoor het onbemand kan werken", legt Van Glabbeek uit.

Het serviceconcept achter de PIQR is volgens de oprichter van TEUN een belangrijkste aspect om in aanmerking te komen voor de Logistica Award. "Een klant hoeft de PIQR niet aan te schaffen. Hij moet alleen betalen voor de dienstverlening die wij aanbieden, waardoor het systeem voor iedereen bereikbaar is."

 

Geld besparen

De modulaire opbouw van de MLS Spider, een mixed layer stacker, is volgens Marcel van Schijndel van RSW een van de voornaamste redenen waarom zijn inzending straks in de prijzen zou kunnen vallen. "Dit is een oplossing waar je nu echt eens geld op kunt besparen. Door de modulaire componenten kun je het systeem namelijk eenvoudig uitbreiden en koppelen met bestaande orderpick systemen. Met andere woorden is de MLS dus universeel en erg breed inzetbaar. Met dit gegeven en het feit dat het complete systeem is ontwikkeld door verschillende partner bedrijven, verwacht ik dat we een goede kans maken op het winnen van de Logistica Award 2009."

 

Erkenning

Het ergonomische pickstation de Pick@Ease van Vanderlande heeft voordat het de Logistica Award-nominatie in de wacht sleepte, internationaal al veel lof toegezwaaid gekregen.

Het verzilveren van de Logistica Award zou voor het bedrijf uit Veghel, een bekroning betekenen op alle energie die het met TNO heeft gestoken in onderzoek en ontwikkeling van het goods-to-man systeem. "Het feitelijk onderzoeken van het aspect ergonomie door een erkend onderzoeksinstituut is door niemand in deze markt eerder uitgevoerd. Als dat gegeven wordt gewaardeerd door objectieve specialisten in de vorm van de Logistica Award 2009 dan geeft ons dat een flinke exposure en erkenning", stelt Peter te Baerts, Senior Product Manager bij Vanderlande Industries.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitreiking van de Logistica Award vindt plaats op woensdag 11 november om 15:30 in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel