nieuws

Collectief bundelt krachten op ‘PleiN 2009

Warehousing

Tempo-Team, Toyota Material Handling Nederland en ‘t WEB bieden op PleiN 2009 zowel gezamenlijk als afzonderlijk hun producten en diensten aan de logistieke markt aan. Het betreft een strategisch partnership van drie specialisten op het gebied van personeelsbemiddeling, intern transport en opleidingen.

Collectief bundelt krachten op ‘PleiN 2009
Logistica Plein 2009

Gezamenlijk zorgen de drie specialisten voor een veilig en efficiënt ingerichte werkomgeving, waarbij zekerheid en kostenbeheersing centraal staan. "Opmerkelijk is dat we onze kennis en ervaring bundelen en ter beschikking stellen aan elkaar en onze relaties", stelt Stephan Leuvenink van ‘t WEB. "Met dit collectief en één ‘single point of contact’ nemen we de klant veel werk uit handen, waardoor deze zich kan blijven focussen op de core business."

 

Project

Zo zijn er gezamenlijke oplossingen geïmplementeerd waarbij schade aan intern transport aanzienlijk is gereduceerd en competenties en bewustzijn van medewerkers zijn verbeterd. Er wordt hierdoor veiliger en efficiënter gewerkt. Mens en materieel worden ingezet volgens de meest efficiënte normen en methodes.

Leuvenink refereert aan een recent project waarbij de nieuw geworven heftruckchauffeurs van Tempo Team afkomstig waren, Toyota de heftrucks en het fleetmanagement systeem I-Site leverde en samen met t’ Web het opleidingstraject verzorgde. Doel van het project was om veiliger en efficiënter met de nieuw aangeschafte heftrucks te rijden.

 

Analyse

Met I-site krijgen de chauffeurs uitsluitend toegang tot de truck via een PIN of een RF-tag die persoonsgebonden is. Zo kunnen alleen die chauffeurs met de truck rijden, die ook werkelijk daartoe gemachtigd zijn. I-Site monitored het dagelijks gebruik. Met deze gegevens zijn tal van analyses mogelijk. Het geeft antwoord op vragen als wie rijdt wanneer, hoe en hoeveel, wat is de effectieve inzet van de truck, hoe is het batterijgebruik en is de truck blootgesteld aan schokken en mogelijk betrokken bij schades.

De met I-side verkregen data wordt door Toyota MH geanalyseerd tot bruikbare informatie, voorzien van advies en expertise om de doelstellingen van de klant te behalen. Dit biedt volgens Erika Schilperoord van Toyota en Stephan Leuvenink gerichte mogelijkheden om laakbaar rijgedrag via (bij)scholing te verbeteren en daarmee schades te verminderen en de productiviteit te verhogen.

 

Reageer op dit artikel