nieuws

Bandenreinigingsroosters op de Logistica

Warehousing

Vuiltransport door banden in een vuilgevoelige omgeving wordt vaak onderschat. Zo wordt de vloer van in- en uitgangen bevuild door heftruckverkeer. Straatvuil wordt via de banden van buiten naar binnen gereden. Daarna wordt het vuil via de banden steeds verder in het magazijn of de productieomgeving verspreid.

Bandenreinigingsroosters op de Logistica
Crepa Profilgate

Niet alleen ligt het vuil op de vloer, maar ook als fijnstof op de producten. Als heftrucks alleen binnen rijden, ontstaat onder andere fijnstof door slijtage van heftruckbanden.

    

Met het Profilgate bandenreinigingrooster kan dit probleem direct bij het rijden over de roosters worden aangepakt. De 45 mm hoge reinigingroosters kunnen zowel verzonken als bovenop de vloer worden gemonteerd. Zo wordt een doorrijsluis gecreëerd waarover alle ruituigen moeten passeren.

   

De bandenreinigingsroosters zijn thermisch verzinkt. De roosters liggen in roestvrijstalen bakken die het vuil opvangen. De speciale schuin geplaatste borstels reinigen de heftruckbanden of palletwagenrollen mechanisch als over de roosters wordt gereden.

 

Info: Crepa, Hal 12, Stand A010


  

Logistica-dossier

Ga hier naar het Logistica-dossier op Logistiek.nl…

Reageer op dit artikel