nieuws

Telegraaf kiest voor ergonomische heftrucks

Warehousing

De Telegraaf Drukkerij Groep (TDG) in Amsterdam heeft vier Hyster-heftrucks aangeschaft. Ergonomie en dan vooral instaphoogte waren van groot belang bij de overweging om te kiezen voor deze heftrucks die door Barloworld zijn geleverd.

Telegraaf kiest voor ergonomische heftrucks
Vier Hyster heftrucks voor De Telegraaf Drukkerij Groep

De levering van Barloworld aan TDG bestond uit vier nieuwe Hyster-heftrucks: twee elektrische heftrucks met een capaciteit van 1800 kilo (J1.8XNT) en twee LPG heftrucks met een capaciteit van 4500 kilo (H4.5FTS). Deze laatste trucks hebben beide een rollenklem van Bolzoni Auramo. Deze rollenklem moet zorgen voor een goede krachtsverdeling op de papierrollen, waardoor ze hun vorm houden en de kans verkleind wordt op schade aan de rol.

 

Verwarmde cabine

De heftrucks worden vooral ingezet om papierrollen die door zeeschepen worden aangevoerd te transporteren naar de papieropslag in de drukkerij. Aangezien deze heftrucks voornamelijk buiten gebruikt worden, zijn de heftrucks uitgerust met een verwarmde cabine die uitgevoerd is in staal. De twee elektrische heftrucks worden voornamelijk ingezet op de expeditie voor pallettransport.

 

Responstijd

Ergonomie en met name de instaphoogte waren van belang voor TDG bij de overweging om te kiezen voor de heftrucks van Hyster. De uiteindelijke doorslag gaf echter de prijs/kwaliteit verhouding van de machines. Ook de afspraken omtrent onder andere responstijd hebben zwaar meegewogen bij de keuze voor de Hyster-trucks.

Reageer op dit artikel