nieuws

Krones toont ORM van DLS op drankenbeurs

Warehousing

Het Duitse Krones AG – bekend vanwege zijn installaties en oplossingen voor de drank- en voedingsmiddelenindustrie – presenteert op de komende drinktec in München een beursmodel voor automatisch orderpicken (EOP-A) en combineert deze met de Order Release Module (ORM) van DLS uit Doetinchem.

Krones toont ORM van DLS op drankenbeurs
ORM DLS

Het Krones EOP-A orderpicksysteem draait met een ORM-variant van Dynamic Logistic Systems (DLS), waarmee volautomatisch de voor de klantpallets vereiste collivolgorde wordt gerealiseerd en door middel van Robobox en ModulPal van Krones wordt gestapeld. De opstelling bestaat uit 18 bufferkanalen (verdeeld over drie niveaus) en een spiraalconveyor en levert een capaciteit van maximaal 2500 colli/uur. De drinktec wordt gehouden op 14-19 september in München.

 

Gebruiker

Dit EOP-A is inmiddels ook bij een grote frisdrankproducent geïmplementeerd en bestaat daar uit twee modules waarmee in totaal 550 SKU’s kunnen worden gepicked met een snelheid van 5500 colli/uur. Hiervoor wordt een semiautomatische module ingezet met een capaciteit van 1500 colli/uur en een volautomatische module met een capaciteit van 4000 colli/uur. Deze laatste bestaat uit 336 kanalen die zijn verdeeld over acht niveaus.

 

ORM

De Order release Module (ORM) van DLS uit Doetinchem is een gemechaniseerde buffer- en sorteermodule voor het automatisch orderpicken van colli met een grote variëteit in afmetingen en verpakkingsvormen. Toepassingen zijn mogelijk in de: food- en non-food retail, drankenindustrie, post- en zuiveldistributie. Inmiddels is de Order Release Module (ORM) geïmplementeerd in diverse toepassingen en marktgebieden binnen Europa en de VS. Naast de zeer hoge verwerkingscapaciteit is ook de modulaire opbouw een kenmerk van het systeem.

 

Reageer op dit artikel