nieuws

Egemin Automation levert drie projecten op

Warehousing

Egemins divisie Handling Automation haalde recent enkele interessante opdrachten binnen bij Nederlandse bedrijven uit verschillende sectoren en rondde enkele projecten af.

Egemin Automation levert drie projecten op
Egemin etow

De projecten hebben betrekking op drie productlijnen in logistieke automatisering: E’gv (AGV-systemen), E’tow (vloerkettingbanen) en E’wds (warehousing en distributie oplossingen). 

  

Onlangs kreeg logistiek dienstverlener Hollander (dochterbedrijf van The Greenery) een nieuwe taak van PLUS Retail met betrekking tot de distributie van melkproducten naar de verschillende supermarkten.

    

Vloerketting 

Het bestaande vloerketting baansysteem bij Hollander dat het interne transport van versproducten in het DC van Barendrecht in goede banen leidt, werd hiervoor flink aangepast. Egemin heeft het systeem uitgebreid met 400 meter kettingbaan en twee uitsluisbanen. De vloerkettingbaan maakt een koppeling tussen twee verdiepingen via een speciale hellingbaan die de rolcontainers naar de distributiezone op de benedenvloer brengt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warehouse Control System

Na een geslaagd retrofitproject vorig jaar in de Noryl-plant van Sabic Innovative Plastics, producent van kunststoffen en chemicaliën, kreeg Egemin Automation onlangs de opdracht om ook de FCP-plant onder handen te nemen. In het FCP (Flexible Compounding Plant) hoogbouwmagazijn (foto hieronder) worden de containers voor productie en verpakking bewaard. Het WCS-systeem (Warehouse Control System) daar dient te worden vervangen, omdat de VAX/VMS-systemen weg moeten. Door de vernieuwing van de WCS-host wil Sabic bovendien kostbare stilstanden in de toekomst voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Automatisch magazijn

Bakkerijbedrijf Amstelveld in Amsterdam levert broodjes voor evenementen, catering en broodjeszaken. Vanwege groei is gekozen de logistiek van het gereed product te automatiseren en tegelijkertijd de opslagcapaciteit te vergroten. Egemin bouwt nu voor Amstelveld een automatisch magazijn op basis van een transferwagen en een satellietsysteem en buiten dit magazijn de aan- en afvoer van de pallets realiseren met twee E’gv’s (AGV‘s). De gehele installatie wordt aangestuurd met Egemins E’wms en E’tricc-software. De installatie moet tegen februari 2010 operationeel zijn.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel