nieuws

Zavin schaft 16-tonner heavy truck aan

Warehousing

Afvalverwerkingsbedrijf Zavin in Dordrecht heeft een nieuwe Linde H160 heavy truck in gebruik genomen. De heftruck is geleverd door MotracLinde. De heavytruck wordt vooral ingezet om de binnenkomende containers met ziekenhuisafval tot drie hoog weg te kunnen zetten en om de containers op het laadstation te plaatsen.

Zavin schaft 16-tonner heavy truck aan
Zavin MotracLinde heavy truck

De H160 is aangepast naar de wensen van Zavin. De truck is voorzien van een speciale grijphaak om een ander formaat container te kunnen oppakken. Om de grijphaak vanuit de truck te kunnen bedienen is een aparte functie gemaakt. De haak is een eigen ontwerp en was al bevestigd op de vorige truck. De werkplaats in Zwijndrecht heeft er voor gezorgd dat de grijphaak binnen twee dagen op de nieuwe truck is overgezet. Zavin is het enige afvalverwerkingsbedrijf in Nederland speciaal voor de verwerking van specifiek ziekenhuisafval. Jaarlijks verwerkt het bedrijf ca. 8000 ton medisch ziekenhuisafval, zoals verbanden en injectiespuiten.

 

Brandstofbesparing

Doordat de Linde verbrandingstrucks voorzien zijn van een hydrostaat, wordt de kracht uit de pomp gehaald en niet uit de motor. Ron Roffel: "Dat merk je, of liever dat hoor je. Deze H160 is vrijwel geluidloos en zeker met heffen hoor je geen geronk. Met de vorige 16-tonner was dat wel het geval. Belangrijk voordeel is dat het een flinke besparing oplevert in slijtage en de brandstofkosten van de truck."

 

Keuzetraject

"De nieuwe 16-tonner is ter vervanging van onze oude heavy truck. Die was van een ander merk, maar omdat we naar volle tevredenheid al twee Linde trucks hebben rijden, zijn we naar MotracLinde gestapt", zegt Ron Roffel, plantmanager bij Zavin. Roffel is vooral tevreden over het bedieningsgemak en het comfort van de zware heftruck. Ook de goede serviceverlening van de leverancier heeft volgens hem de doorslag gegeven in de keuze. "Als bijvoorbeeld een van de trucks een storing heeft, staat er binnen het uur een servicemonteur op de stoep".

Reageer op dit artikel