nieuws

Uitbreiding warehouse Tielbeke gereed

Warehousing

Met de gedeeltelijke nieuwbouw en dockuitbreidingop het Zwolse industrieterrein Voorst heeft Tielbeke Warehousing voldoende ruimte gecreëerd voor haar logistieke activiteiten. Het totaaloppervlak omvat nu 30.000 vierkante meter, verdeeld over Zwolle en Lemelerveld. Zwolle kreeg er 12 docks en 5000 vierkante meter bij.

Uitbreiding warehouse Tielbeke gereed
Tielbeke Zwolle

Door de compartimentering van de gebouwen beschikt Tielbeke nu over oudere en nieuwe ruimtes die variëren in vloersterkte en hoogte (van vijf tot dertien meter), waardoor maatwerk mogelijk is. De twaalf extra dockdeuren en het moderne kantoor completeren het plaatje aan de Hoekerweg in Zwolle.

 

Verfspecialist

Tielbeke is actief in de fijnmazige distributie van verf en aanverwante producten. Binnen Tielbeke wordt dit gezien als een specialisme. Het komt regelmatig voor dat zendingen verf onder het ADR regime vallen. Met behulp van een modern Warehouse Management Systeem van Cal-consult is Tielbeke naar eigen zeggen in staat hoogwaardige warehousing te leveren. Gecombineerd met de transportafdeling van Tielbeke en de aanstaande nieuwe aanluiting op de A28 kan snel en adequaat gereageerd worden op logistieke vraagstukken. De logistiek dienstverlener telt ruim 200 medewerkers heeft het de beschikking over 125 trucks en 30.000 vierkante meter op- en overslagruimte in Zwolle en Lemelerveld. De activiteiten zijn onder te verdelen in (dedicated) transport , Benelux distributie en Warehousing.

 

Verbouwing in beeld

De uitbreiding heeft al met al iets minder dan een jaar gevergd en is vorig jaar gestart in week 40. Het nieuwe pand is nu opgeleverd en in gebruik genomen. In het fotoalbum staat een compilatie van de bouwactiviteiten van maand tot maand. Tielbeke heeft zelf een gedetailleerd verloop van sloop tot en met de nieuwbouw van week tot week op haar website geplaatst.

 

Reageer op dit artikel