nieuws

Kuehne + Nagel opent logistiek centrum in Sochi

Warehousing

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft in Sochi een logistiek centrum geopend. In deze Russische stad aan de Zwarte Zee vinden in 2014 de Olympische Winterspelen plaats. De faciliteit wordt tijdens het evenement voornamelijk gebruikt voor de logistiek en transportactiviteiten van de officiële sponsors.

Kuehne + Nagel opent logistiek centrum in Sochi
Vlakbij Sochi Airport heeft K+N een logistieke faciliteit gelopen voor de Olympische Winterspelen van 2014

Het logistiek centrum van Kuehne + Nagel is gesitueerd in het Adler-district vlakbij het Sochi International airport en de nieuwe zeehaven waar de aanleg op dit moment nog van plaatsvindt.

De logistiek dienstverlener speelt met de faciliteit ook alvast in op de verwachte golf aan logistieke activiteiten. De verwachting is namelijk dat er voor onder andere de bouw van de olympische faciliteiten en benodigde infrastructuur zo’n honderd miljoen ton aan bouwmaterialen richting deze regio vervoerd worden.

 

Draaischijf Wenen

Kuehne + Nagel maakt overigens niets bekend over de omvang of de aard van de logistieke faciliteit. Het concern heeft Irina Erokhina aangetrokken als executive Olympics. De logistiek dienstverlener heeft een coördinatieteam ingesteld dat vanuit Wenen de regie straks voert over het transport van en naar Sochi.

 

Grote consumentenmarkt

De logistieke faciliteit blijft ook na de Winterspelen in gebruik. Als reden geeft K+N op dat de regio Sochi in potentie de op drie na grootste consumentenmarkt van Rusland is.

Reageer op dit artikel