nieuws

Jungheinrich introduceert budget stapelaar

Warehousing

Jungheinrich komt met een budget stapelaar voor basistoepassingen. Dankzij een onderhoudsvrije batterij en duidelijke no-nonsense bediening is de stapelaar eenvoudig door iederéén en in vrijwel elke toepassing te gebruiken.

Jungheinrich introduceert budget stapelaar
Jungheinrich EMC110

Het nieuwe model EMC 110 wordt uitsluitend geleverd met een eendelige hefmast. De maximale hefhoogte bedraagt daardoor naar keuze 1540 mm of 2000 mm. De truck is vooral geschikt voor eenvoudige stapel- en transportwerkzaamheden en het laden en lossen van bijvoorbeeld enkele pallets uit een bestelauto. Maar ook een inzet als ergonomische hef- en werktafel, die bovendien mobiel is, is eenvoudig mogelijk.

 

Toepassing

De Jungheinrich stapelaar is ontworpen voor gebruik in de detailhandel, maar is ook geschikt voor toepssing in de arbeidsintensieve productie. Doordat de truck in zo’n inzet niet vol-continu wordt gebruikt, volstaat de onderhoudsvrije 70 Ah batterij voor een werkdag. Opladen is bovendien zeer eenvoudig en kan bij elk 230 V stopcontact, omdat de truck is voorzien van een ingebouwde oplader.

 

Compact

De EMC 110 is een zeer lichte stapelaar. Door z’n lage totaalgewicht van slechts 545 kg, kan de truck op vrijwel alle vloeren worden ingezet. Ook op verdiepingsvloeren. Zelfs liften zijn in sommige gevallen mogelijk. De compacte maatvoering – van motorkap tot en met de vorkrug is de truck slechts 53,5 cm lang – maakt het gebruik in krappe ruimtes ook goed mogelijk. Dankzij een speciale "slakknop" op de dissel is het mogelijk om langzaam met rechtopstaande disselboom te manoeuvreren.

 

Opties

De aantrekkelijk geprijsde stapelaar is helemaal aan te passen aan de wensen van de eigenaar. Zo kan de truck in plaats van met vaste lepels, met een FEM-vorkenbord met verschuifbare lepels worden uitgerust. Ook een rollenbaan of tafelplateau behoren tot de mogelijkheden. Verder kan gekozen worden voor verbrede wielarmen voor het opnemen van pallets met onderlatten, of een geïntegreerde weegschaal. Tot slot kan een elektrisch oog zorgen voor het automatisch op de juiste hoogte brengen van de vorken.

 

Verschillen

Naar aanleiding van onderstaande reactie: Er was inderdaad al een EMC 110 (tot 2003 werd die Swift genoemd, maar deze truck is een geheel nieuw afgeleid model (zie beide foto’s voor de verschillen).

 

Lees ook de heftrucktest van diverse stapelaars 

Reageer op dit artikel