nieuws

Campofrio besteedt heftruckvloot uit aan P.I.T

Warehousing

De Campofrio Food Group heeft een langlopend contract gesloten met Partner Internal Transport (P.I.T) uit Eindhoven voor de overname en het totale beheer van haar heftruckvloot. De totale vloot van de groep omvat ruim 1.100 units, verdeeld over 35 productievestigingen in acht Europese landen. In Nederland is vleeswarenproducent Stegeman ook onderdeel van Campofrio.

Campofrio besteedt heftruckvloot uit aan P.I.T
Campofrio

Sourcing manager Ben Taal (rechts op de foto) van de Campofrio Food Group heeft opdracht van de Spaanse concernleiding gekregen om de heftruckvloot van alle afzonderlijke Europese concernonderdelen en het beheer daarvan onder één overkoepelende paraplu te brengen.

 

Sale & Rent back 

In totaliteit betreft het ruim 1.100 heftrucks van diverse merken en typen. Na een tender onder diverse aanbieders is voor Partner Internal Transport (P.I.T) gekozen. Ben Taal, afkomstig van Meester Stegeman, gaat het hele outsourcing project samen met International Key Account manager Wim Wentink (links op de foto) van P.I.T vormgeven. Er is gekozen voor een ‘Sale & Rent back’ constructie op basis van het aantal draaiuren. Voor service en onderhoud wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale partijen.

 

Uitbesteden

De afzonderlijke concernonderdelen hadden voordien allemaal een eigen heftruckvloot die hetzij gekocht, gehuurd of geleased was. Ook het aantal merken en leveranciers was groot, wat het geheel bepaald niet overzichtelijker maakte. Daar moest meer eenheid in komen. Bovendien zag de concernleiding het vlootbeheer niet als een kernactiviteit van de onderneming. "De gezamenlijke schaalgrootte van de groep vormde daarbij een krachtige onderhandelingspositie richting potentiële toeleveranciers om een zo gunstig mogelijk prijsvoordeel en serviceverlening te verzekeren, echter zonder dat ze het vel over de oren wordt gehaald." Taal is namelijk van mening dat iedereen recht heeft op een redelijke marge, als daar een goed product en servicegraad tegenover staan." Vanuit die positie werden offertes aangevraagd bij een drietal bekende heftruckleveranciers, inclusief heftruck verhuurorganisatie P.I.T uit Eindhoven.

 

Fusietraject

Campofrio Alimentación is een grote Spaanse vleesproducent, met aanvullende productievestigingen in Portugal en Roemenie. Groupe Smithfield werd in 2006 gecreëerd na een fusie tussen Jean Caby en de Europese vleesdivisie van Sara Lee Corporation. Deze onderneming heeft vestigingen in Frankrijk, Portugal, Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië. In juni 2009 fuseerden beide ondernemingen in de Campofrio Food Group en groeide daarmee uit tot één van de vijf grootste ter wereld met een omzet van ongeveer 2,1 miljard euro en 11.000 medewerkers.

 

Reageer op dit artikel