nieuws

Vitens schaft Linde heftruckvloot aan

Warehousing

Waterbedrijf Vitens heeft een nieuwe interne heftruckvloot aangeschaft. Voor het Logistieke Centrum in Lelystad is voor het magazijn gekozen voor magazijnvoertuigen geleverd door MotracLinde.

Vitens schaft Linde heftruckvloot aan
Vitens Linde

Met de bouw van het nieuwe logistieke centrum kwam ook het transport ter sprake. Vitens besloot om het volledige wagenpark, zowel intern transport als vrachttransport te vernieuwen. Het milieu stond daarbij hoog op de prioriteitenlijst. Het waterbedrijf volgt hierbij de Euro 5 norm. Via een openbare aanbesteding werd voor het intern transport gekozen voor MotracLinde.

 

Keuze 

"Ik ga altijd voor de best practice, de beste oplossing. Die is leidend. Stabiliteit en veiligheid staan voorop. De Linde-trucks zijn stabiel en veilig. Daarbij is de E 18 PH vorkheftruck, ook de enige 4-wiel truck met een korte draaicirkel én met een grote batterij capaciteit. Buiten liggen steltonvloerplaten. Om daarop te rijden, heb je een uiterst stabiele truck nodig. De E18 PH biedt dat", verklaart Roel van der Mijl, afdelingsmanager Logistiek van Vitens de keuze.

 

 

 

 

 

 

Aanspreekpunt

Naast diverse nieuwe elektropallettrucks rijden er ook nog twee hoogheffende orderverzameltrucks van het type V10 in het logistiek centrum. "Wij werken voornamelijk met losse onderdelen en ons orderpick niveau gaat tot twee hoog. Met deze truck kunnen onze mensen gemakkelijk, snel en veilig op het tweede niveau orderpicken zonder te klimmen. De V10 (foto 2) is zuinig en toch snel. Daarbij is de truck ergonomisch goed gebouwd zodat mijn mensen ontspannen kunnen werken. Voorheen hadden wij aan intern transportmaterieel een mix van merken rijden. Nu hebben we alles van Linde. Dus ook één aanspreekpunt, dat werkt wel zo prettig", aldus Roel van der Mijl.

 

Het Logistieke Centrum van Vitens in Lelystad staat nu een jaar. In het magazijn liggen alle onderdelen die nodig zijn voor de aanleg en het onderhoud van waterleidingen. Vanuit het distributiecentrum in Lelystad worden de kleinere opslagplaatsen in Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht, Overijssel bevoorraad.

Reageer op dit artikel