nieuws

Vanderlande wederom hoog op lijst Beste Werkgevers

Warehousing

Vanderlande Industries behoort wederom tot de Beste Werkgevers van Nederland. Deze lijst is samengesteld door Effectory en Volkskrant Banen op basis van onderzoek onder 263 organisaties. Vanderlande behoort met een 8,1 op algemene tevredenheid tot de categorie gouden winnaars en staat gedeelde derde.

Vanderlande wederom hoog op lijst Beste Werkgevers
Michiel Peters

Vanderlande Industries stond vorig jaar ook al hoog op de lijst. Destijds haalde het bedrijf een score van 7,9 op algemene tevredenheid tot de categorie ‘gouden winnaars’.
 
De winnaars dit jaar waren Loyens & Loeff, Rivas Zorggroep, Schaap en Citroen en Kenteq. Loyens & Loeff kreeg op vrijwel alle aspecten uitstekende cijfers. Het hoogst gewaardeerd worden de gebieden organisatie (8,4), werkzaamheden (8,3) en collega’s (8,3). Schaap & Citroen laat grotendeels dezelfde sterktes zien, al scoort het iets minder goed op het onderdeel beloning. De algemene tevredenheid is echter groot, en daarmee een 8,2 waard.

      

Hoge respons Vanderlande

De gemiddelde respons van de 263 organisaties is 65 procent. De respons bij Vanderlande Industries is 73,7 procent. Van de deelnemende organisaties hebben er 146 zich gekwalificeerd als Beste Werkgevers in de categorieën goud, zilver, of brons.
   

Veilige werkomgeving

Door de Vanderlande medewerkers werden onder andere de ontwikkelingsmogelijkheden en de aard van de werkzaamheden bijzonder hoog gewaardeerd. "Dit onderzoek is een bevestiging van het feit dat Vanderlande een prettig bedrijf is om deel van uit te maken. Het onderzoek toont aan dat werknemers zich zeer betrokken voelen bij ons bedrijf, want de score daarop is hoog ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Een resultaat waar we met recht trots op kunnen zijn, zeker omdat het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving waarin men zich thuis voelt, tot onze kernwaarden behoort", aldus Michiel Peters, CEO Vanderlande Industries (zie foto).

  

Winkelwedstrijd voor directie

Ronald van Zetten, CEO van de Hema en vorig jaar de grootste stijger bij de Beste Werkgevers 2008, gaf tijdens de uitreiking de aanwezigen nog een opvallend advies mee: "Neem als directie en managementteam de dagelijkse taken van je medewerkers eens over. Zo is meteen duidelijk wat er speelt en tegen welke zaken medewerkers dagelijks aanlopen. "Zij weten precies wat wel en niet verstandig is om te doen. Goed voor de onderlinge waardering en kennis van elkaars taken." In het geval van de Hema heeft dit vorm gekregen in een winkelwedstrijd, waarbij directie en MT kortdurend een winkel runnen. Luisteren naar je medewerkers en trots uitspreken, dat is belangrijk" aldus Van Zetten.

 

Beste Werkgevers onderzoek

Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory en Volkskrant Banen ontwikkeld om een objectief oordeel te vellen over werkgeverschap in Nederland. Ruim 1700 organisaties hebben in 2008 en 2009 de kans gehad om deel te nemen aan de verkiezing. In totaal is bij 263 organisaties het onderzoek uitgevoerd. In totaal hebben circa 157.170 medewerkers in Nederland hun mening gegeven

Reageer op dit artikel