nieuws

Lidl dc’s krijgen zonnepanelen

Warehousing

De Europese Lidl distributiecentra worden uitgerust met zonnepanelen. De Duitse discounter heeft daartoe een kaderovereenkomst afgesloten met het Belgische Enfinity en het Duitse SolarMarkt.

Lidl dc’s krijgen zonnepanelen
Lidl zonnepanelen

De overeenkomst omvat de installatie en het onderhoud van zonnestroomcentrales op de daken van logistieke centra van Lidl in Europa. Het project wordt uitgevoerd via een joint venture van de ondernemingen SolarMarkt AG en Enfinity NV. De productie van elektriciteit bij Lidl met behulp van zonnepanelen is geen unicum. Al in 2006 werd op het dak van het logistieke centrum in Hartheim (Duitsland) een fotovoltaïsche zonne-installatie geplaatst. Momenteel wordt de installatie van de zonnecentrales in Duitsland volop voorbereid en in de loop van de volgende maanden wordt gestart met de montage van de panelen in België, Italië, Spanje, Frankrijk, Tsjechië en Bulgarije.

Reageer op dit artikel