nieuws

Weinschenk start logistiek bureau Wherehows

Warehousing

Wherehows Logistics is het nieuwe logistiek adviesbureau van Vincent Weinschenk. Het bureau richt zich op procesverbeteringen binnen warehousing, productie en distributie. Focus ligt op customer value en prestaties, procesontwerp en doorlooptijd en op resources en kosten.

Weinschenk start logistiek bureau Wherehows
Vincent Weinschenk Wherehows

De doelstelling van Wherehows Logistics is een integrale benadering gericht op versnelling van het totale logistieke proces. ‘Lean Wherehows’ noemt Vincent Weinschenk (foto) het zelf. "Versnellen door processtappen over te slaan (capaciteit), af te stemmen (doorlooptijd), sneller uit te voeren (productiviteit) en eenvoudig aan te passen (flexibiliteit)."

  

Teveel vanuit techniek gedacht

Weinschenk: "Er wordt nu teveel vanuit techniek ontworpen en te weinig vanuit planning, aansturing en organisatie. Of het nu om nieuwe warehouses of om bestaande procesoptimalisatie gaat. Optimalisatie worden veelal vanuit symptomen en oplossingen doorgevoerd in plaats vanuit een goede analyse van oorzaken en procesvereisten." Weinschenk werkt voorlopig ook nog als consultant bij Districon.

  

Drie basisprincipes

Vincent Weinschenk noemt drie basisprincipes van waaruit zijn nieuwe logistieke bureau werkt: 

 

– Bepaal eerst de commerciële kaders, die zijn leidend voor logistieke randvoorwaarden en daarmee procesvoering. 

– Denk altijd van binnen naar buiten. Ontwerp het vereiste proces, pas daarna de bouwkundige invullien (pand) en technische invulling (opslag-, orderverazmel-, tranpsportsystemen. Als voorbeeld; een architect is dan ook niet vereist in de eerste fase, maar in de tweede fase van het ontwikkelingstraject.

– Ontwerp het proces altijd van achter naar voren. De laatste processen (vezending) staan het dichtste bij de klant en kennen de minste vrijheidsgraden. Ze zijn dan ook bepalend voor de processen procesopwaarts. 

 

Weinschenk is ook auteur van diverse expertartikelen op Logistiek.nl.

Reageer op dit artikel