nieuws

Verpakkingschips breken zichzelf af

Warehousing

Verpakkingsspecialist Topa Verpakking introduceert in Nederland volledig afbreekbare EPS verpakkingschips. De 100% afbreekbare Flo-Pak Green loose-fill chips zijn volledig vervaardigd uit gerecycled polystyreen, dat ook weer volledig kan worden hergebruikt.

Verpakkingschips breken zichzelf af
Topa verpakkingschips

Flo-Pak Green loosefill wordt gebruikt voor het opvullen van verpakkingen en het beschermen van producten tijdens transport. Onder invloed van micro-organismen, aanwezig in water, aarde of vuilnis, breekt de verpakkingschips binnen negen tot zestig maanden af tot koolstofdioxide, water en inerte compost. Hierbij blijven geen zware metalen of schadelijke chemicaliën achter. Het productieproces vergt bovendien minder energie. Flo-Pak Green is volgens leverancier Topa Verpakking geschikt voor automatische toevoerinstallaties omdat er, in tegenstelling tot op maïs- en aardappelzetmeel gebaseerde verpakkingschips, geen stof en resten achterblijven.

 

Groen

Het verpakkingsmateriaal is licht in gewicht en geschikt om snel een lege ruimte in een doos op te vullen. De chips hebben een dichte, terugverende 8-vorm, die zware en onregelmatig gevormde producten tijdens transport en opslag beschermen. Flo-Pak Green loosefill is lichtgroen van kleur door een kleurstof die ook in etenswaren wordt toegepast. Bovendien is het verpakkingsmateriaal antistatisch, CFK-vrij en bestand tegen temperatuurschommelingen en water.

Reageer op dit artikel