nieuws

Nachtdistributeur opent crossdock pand ‘s-Heerenberg

Warehousing

Hit-Starintex heeft afgelopen zaterdag feestelijk een nieuw crossdockcentrum geopend in ’s-Heerenberg. De specialist in nachtdistributie en Europese groupagevervoer is het nieuwe pand gaan bouwen nadat het pand in Gendringen te klein was geworden door de grote groei in de afgelopen jaren.

Nachtdistributeur opent crossdock pand ‘s-Heerenberg
Het nieuwe cross dock center van Hit-Starintex in 's-Heerenberg

De nieuwbouw van het crossdock centrum wordt door Hit-Startintex, sinds 2001 onderdeel van de Zweedse posterijen (Posten AB), in fases uitgevoerd. Fase 1 is in juni vorig jaar opgeleverd.
 

De tweede fase van de nieuwbouw is afgelopen februari opgeleverd. In de nabije toekomst wordt ook fase 3 gerealiseerd. De volledige nieuwbouw, met een totaaloppervlak van 6.000 vierkante meter, moet in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond zijn. In de huidige 2 fases beschikt Hit-Starintex over 81 laad en losdeuren voor haar voertuigen.

 

Nachtdistributie spare parts

Hit-Starintex verzorgt onder andere de sneldistributie voor Rensa uit Didam en groupagevervoer binnen Europa. Het leeuwendeel van de activiteiten betreft echter nachtdistributie. Zendingen komen ’s avonds om acht uur binnen en worden, na sortering op grootte en postcodeniveau, tussen half elf ’s avonds en half een ’s nachts opgehaald en gedistribueerd in het land.
 

Het gaat daarbij voornamelijk om spare parts in de breedste zin van het woord, zowel voor de automotive als de agrarische branche, maar ook monteurs van bijvoorbeeld in Coca Cola en de Atag worden ‘s nachts voorzien van spare parts. Grote zendingen gaan naar de laaddocks voor de vrachtauto’s, kleine pakketten gaan mee in bestelauto’s.

 

Zweedse CEO

De distributie van de zendingen wordt ingehuurd bij koeriers en transportbedrijven die bekend zijn in de regio waar de klanten van Hit-Starintex zitten. Henrik Höjsgaard, de Zweedse CEO van Posten Logistiek AB, was vanuit Zweden overgekomen om de feestelijke openingshandeling te verrichten van het nieuwe crossdock centrum.

Reageer op dit artikel