nieuws

Duurzaam pand voor twee transportbedrijven

Warehousing

Afgelopen dinsdag is feestelijk de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw duurzaam pand door twee transportbedrijven: Cargo Masters en Elmers. De nieuwbouw vindt plaats op bedrijvenpark de President in Hoofddorp.

Duurzaam pand voor twee transportbedrijven
Op bedrijventerrein de President in Hoofddorp werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van een duurzaam pand voor de transportbedrijven Cargo Masters en Elmers

De nieuwe huisvesting van de beide transporteurs die gespecialiseerd zijn in internationale cargo afhandeling, wordt gerealiseerd door aannemer Heembouw uit Roelofarendsveen. Het nieuwe pand zal bestaan uit een bedrijfsgebouw van circa 2.280 vierkante meter met kantoor (circa 1.000 vierkante meter).

 

Duurzaamheid voorop

Het pand krijgt diverse duurzame installaties. Zo komt er een warmte – koude opslag installatie die door middel van een open bronsysteem op een diepte van circa 50 m warmte en koeling uit de aarde haalt. Via een warmtepomp en vloerverwarming wordt het gehele pand (inclusief hal) in de zomermaanden van ‘gratis’ koeling en in de wintermaanden van ‘gratis’ warmte voorzien.

 

Energiezuinige armaturen

Verder zullen de 68 zonnepanelen in circa zeventig procent van de totale energiebehoefte gaan voorzien. Tot slot wordt het hele kantoor voorzien van energiezuinige maatregelen in de vorm van daglichtafhankelijke en energiezuinige armaturen en bewegingsensoren. Het gebouw is een ontwerp van Hartsuykers Architecten. De eerste paal werd afgelopen dinsdag geslagen door wethouder Van Dijk van de gemeente Haarlemmermeer, bijgestaan door een oud medewerker van Cargo Masters.

 

Reageer op dit artikel