nieuws

BT reachtruck voor coldstore en inrijstellingen

Warehousing

Eind vorig jaar introduceerde Toyota Material Handling Nederland de nieuwe BT Reflex serie reachtrucks. Ondertussen is de serie nu ook gecompleteerd met coldstore cabine-uitvoeringen voor koel- en vrieshuizen en inrijstellingen.

BT reachtruck voor coldstore en inrijstellingen
BT Reflex Coldstore

Ten opzichte van de voorgaande coldstore-uitvoeringen valt op dat de cabines luxer zijn met een hoog afwerkingsniveau. Het zicht rondom de truck is verder verbeterd door het grotere glasoppervlak en ook het zicht omhoog is perfect door het volledig transparante dak. Bovendien is de restcapaciteit verhoogd en is er optioneel een E-bar en bedieningspaneel met joystick leverbaar. De Reflex+ pakketten bieden volgens importeur Toyota Material Handling Nederland extra voorzieningen op gebied van veiligheid, productiviteit en duurzaamheid afgestemd op de specifieke bedrijfseisen.

 

Uitvoeringen

Er zijn op dit moment vijf basismodellen met vijf cabine-uitvoeringen leverbaar. De range bestaat uit reachtrucks met capaciteiten van 1400, 1600, 1800, 2000 en 2500 kg. Zowel de standaard cabine, de kantelcabine en de cabine voor inrijstellingen zijn leverbaar met coldstore-specificaties en met gesloten coldstorecabine.
 

De BT Reflex reachtrucks met coldstore-specificaties zijn ontworpen voor gebruik bij temperaturen tot -35 °C. Voor vrieshuizen wordt vaak de gesloten coldstorecabine gekozen, al dan niet als kantelcabine of cabine voor inrijstellingen. Cabines voor inrijstellingen worden met name gebruikt in vrieshuizen vanwege de vaak hoge opslagdichtheid die dan te behalen is.

 

Lees ook:

De test van de vorige BT Reflex reachtruck

Reageer op dit artikel