nieuws

Slooppremie stimuleert aanschaf zuinige heftruck

Warehousing

In navolging van Duitsland start heftruckfabrikant Still nu ook in Nederland met de slooppremie voor oudere hef- en magazijntrucks. De premies variëren van
700 tot 1500 euro, afhankelijk van het soort heftruck.

Slooppremie stimuleert aanschaf zuinige heftruck
Blue Q

Het betreft hier geen wettelijke Europese of Nationale subsidieregeling, maar een slooppremie van Still zelf.

Hiermee wil het heftruckmerk de investering in nieuw en extra zuinig intern transportmaterieel nog aantrekkelijker maken. De slooppremie geldt al een tijdje in Duitsland en wordt nu dus ook in Nederland aangeboden.

 

Blue-Q

De slooppremie van 1500 euro geldt bij de aanschaf van elke nieuwe Still heftruck, die standaard zijn voorzien van het Blue-Q energieprogramma.

Met één druk op de knop  worden alle overbodige stroomverbruikers uitgeschakeld, zonder aan productiviteit in te leveren. Hiermee wordt tot 20 procent energie bespaard tijdens dagelijks gebruik. Dit geldt zowel voor elektrische, als verbrandingsheftrucks met hybride-aandrijving. De lagere slooppremie (700 euro) geldt in principe ook voor gebruikte heftrucks die achteraf met deze energiebesparende technologie zijn uit te rusten.

Reageer op dit artikel