nieuws

Edeka breidt picksysteem fors uit

Warehousing

Het Duitse Edeka heeft het Dynamic Picking System in zijn dc in Hamm flink uitgebreid. De supermarktketen beschikte over 60.000 baklocaties, en dat is nu uitgebreid met nog eens 78.000 baklocaties. Reden voor de uitbreiding is de overname van Marktkauf, waardoor het assortiment in Hamm flink is uitgebreid.

Edeka breidt picksysteem fors uit
Dit orderverzamelsysteem van Edeka werkt op basis van pick-to-light.

 

De uitbreiding van het DPS-systeem, geleverd door Witron, stelt Edeka in staat 3000 extra artikelen in dit orderverzamelsysteem te integreren. Per dag kunnen nu 50.000 extra picks worden gedaan. Daarvoor zijn tien nieuwe werkstations aangelegd.

 

Al bij de bouw van het DPS-systeem was rekening gehouden met de uitbreiding. Daardoor was het mogelijk het project uit te voeren terwijl de operatie in de rest van het dc ongestoord doorging.

 

Colli verzamelen

Edeka beschikt over meer orderverzamelsystemen in Hamm. Het opvallendste systeem is de Order Picking Machinery, eveneens van Witron. Dit systeem maakt het mogelijk volledig automatisch colli te verzamelen en te stapelen op rolcontainers.

 

Hieronder volgt een fotoreportage van een eerder bezoek aan dit dc van Edeka.

Reageer op dit artikel