nieuws

Schenker kiest shoesorter van Nederlandse makelij

Warehousing

Vanderlande levert een nieuw schoenensorteersysteem voor Schenker in Denemarken. Schenker koos voor het bedrijf uit Veghel vanwege de ervaring die het al heeft met het integreren van het systeem in het hostsysteem van de logistiek dienstverlener.

Schenker kiest shoesorter van Nederlandse makelij
Schenker kiest voor schoenensorteersysteem van Vanderlande Industries

Voor Schenker is de aanvangsinvestering lager omdat het nieuwe systeem in een bestaand gebouw wordt geïnstalleerd. Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van het beschikbare vloeroppervlak wordt het systeem op een platform geplaatst en blijft de onderliggende ruimte vrij voor palletopslag.

 

Omdozen

De schoenen die Schenker in Denemarken invoert zijn afkomstig uit het verre oosten. In het dc worden de containers met schoenen gelost, Aansluitend volgt het omdozen en worden deze met schoenen op de sorter geplaatst. De dozen worden per land of regio naar bufferbanen gesorteerd. Zodra een bufferbaan voldoende dozen voor een volle pallet bevat, worden ze naar een van de twee werkstations vervoerd en op een pallet geladen.

 

Ergonomie

De werkstations zijn volgens Vanderlande Industries ergonomisch ingericht. Om de magazijnmedewerkers te ontlasten worden de pallets tot op de juiste werkhoogte omhoog bewogen en worden de dozen vervolgens opgetild met een vacuümsysteem.

 

Ingebruikname

Afhankelijk van de wekelijkse expeditieplanning blijven de dozen op de pallets staan totdat de winkelorders binnenkomen. Ze worden dan van de pallets genomen, op de sorter gezet, per winkel gesorteerd en op pallets geladen voor levering aan winkels in heel Noord-Europa. Het systeem wordt medio 2009 in gebruik genomen.

 

Reageer op dit artikel