nieuws

Palletcentrale kiest voor zuinige LPG-heftrucks

Warehousing

Op het terrein van palletleverancier Palletcentrale rijden sinds kort veertien nieuwe Linde heftrucks. Het bedrijf uit Klundert zegt bewust gekozen te hebben voor de zogeheten full operational lease van deze LPG-trucks die onder andere voor een flinke reductie moeten zorgen van de brandstofkosten.

Palletcentrale kiest voor zuinige LPG-heftrucks
Palletcentrale kiest voor milieuvriendelijke LPG-trucks

Na een offerte- en testronde van acht heftruckleveranciers viel de uiteindelijke keuze op MotracLinde. Met name het comfort, het bedieningsgemak, het zicht, de wendbaarheid en de ergonomie van de Linde-trucks zorgde ervoor dat Palletcentrale voor dit heftruckmerk koos.

Daarbij kwam dat de palletleverancier 1500 euro per jaar bespaart in het brandstofgebruik in vergelijking met het vorige merk heftrucks, waar het bedrijf de afgelopen zeventien gebruik van maakte.

 

Minder vermoeidheid

Daarnaast blijken de chauffeurs, ondanks enige huiver in het begin, erg gecharmeerd te zijn over de tweepedaalbediening van de Linde-trucks. Ze raken volgens de directie van Palletcentrale door deze bediening minder snel vermoeid in de truck, waardoor ze productiever en energieker zijn.

 

Vier miljoen pallets

Met vijf vestigingen waarvan één in België, is Palletcentrale een van de grootste leveranciers in Europa van gebruikte pallets. Inmiddels heeft het bedrijf zich ook toegelegd op de productie van nieuwe pallets. In 2008 heeft het bedrijf uit Klundert een omzet behaald van vier miljoen nieuwe en gebruikte pallets.

 

Keuze LPG

Het terrein in Moerdijk, waar de palletleverancier actief is, beslaat zo’n 40.000 vierkante meter. Om de pallets op dit omvangrijke terrein te vervoeren zijn goede, betrouwbare heftrucks nodig, want op een truck wordt op jaarbasis al gauw 1500 uur gereden.Rien Kerremans, bedrijfsleider bij Palletcentrale en begeleider van het inkoopproces zegt hierover: "Voorheen kwam je dan uit op diesel. Maar de heftrucks rijden ook binnen en met diesel mag binnen niet meer gereden worden. Daarom nu de keuze voor LPG. Daarbij is het ook een schonere brandstof. Juist omdat de trucks intensief worden gebruikt, is het milieuaspect zeker belangrijk."

 

Lease-contract
Palletcentrale zegt bewust gekozen te hebben voor een full service onderhoudscontract met MotracLinde. "Wij hebben geen omkijken naar de trucks. Als een truck 500 uur heeft gereden, komt de servicemonteur voor een onderhoudsbeurt. Wij hoeven er niets aan te doen. Daar komt bij dat wij een vast bedrag per maand betalen. Dat maakt de kosten inzichtelijk", aldus Kerremans.

 

 

Reageer op dit artikel