nieuws

Nieuw distributiecentrum Jumbo in Veghel

Warehousing

Jumbo opent deze maand een nieuw distributiecentrum in Veghel. Het nieuwe dc heeft een oppervlakte van 38.500 vierkante meter. Samen met de andere distributiecentra in Veghel, beschikt de supermarktorganisatie nu bijna over 105.000 vierkante meter aan opslagcapaciteit.

Nieuw distributiecentrum Jumbo in Veghel
Jumbo heeft nu nog meer opslagruimte in standplaats Veghel.

De bouw van het distributiecentrum heeft ongeveer een jaar geduurd. Na 2010 komen er waarschijnlijk nog een aantal meters bij. "Dan gaan we in ieder geval nog eens 10.000 vierkante meter bijbouwen. Die mogelijkheid hebben we nog", aldus de algemeen directeur Frits van Eerd eerder tegen Distrifood.

 

Tegenvaller

Het nieuwe dc moet uiteindelijk ruimte bieden aan 500 arbeidsplaatsen. Tegenover het Brabants Dagblad wist Van Eerd verder te melden dat hij niet helemaal tevreden is over het nieuwe dc "Het is ons niet gelukt de interne afhandeling totaal te automatiseren." Hierdoor blijven er in de hal heftrucks rondrijden die de afzonderlijke bestellingen bij elkaar zoeken.

 

Marktaandeel

Jumbo bevoorraadt al haar vestigingen vanuit standplaats Veghel. Pas als de supermarktorganisatie een marktaandeel van tien procent haalt, is het onvermijdelijk dat er boven de rivieren ook een distributiecentrum komt. Het aandeel ligt momenteel rond de vijf procent. Van Eerd: "En over vijf jaar is het de beoogde tien procent."

 

Reageer op dit artikel