nieuws

Linde onthult nieuwe efficiënte magazijntrucks

Warehousing

Linde heeft een nieuwe elektropallettruck en stapelaar op de markt gebracht. In totaal gaat het om zeven nieuwe modellen, waarvan twee voor het eerst op de onlangs gehouden Vilo waren te zien.

Linde onthult nieuwe efficiënte magazijntrucks
Linde 1152 & 1172

 

De nieuwe magazijntrucks zijn de opvolgers van huidige serie meelopende elektrische trucks. De nieuwe 1152 serie elektropallettrucks bestaat uit drie modellen: de T16, T18 en T20, met respectievelijke hefcapaciteiten van 1.6, 1.8 en 2.0 ton. De nieuwe 1172 serie stapelaars bestaat uit vier modellen: de L10B, L10, L12 en L12i met hefcapaciteiten van 1.0 en 1.2 ton.

 

Kort & krachtig

De elektrische pallettruck heeft een 8% korter chassis (L2 maat) ten opzichte van zijn voorganger. Hierdoor is deze truck ook geschikt om mee te nemen in de vrachtwagen. Het energieverbruik is volgens de fabrikant en importeur MotracLinde met 20% gereduceerd ten opzichte van zijn voorganger; daarbij is de performance met circa 6% toegenomen. De bescherming van de motor en het batterijcompartiment en de dissel zijn niet meer van metaal, maar uitgevoerd in een sterke lichtgewicht kunststof. Standaard worden de trucks geleverd met sleutelbediening. Als optie zonder meerprijs is ook een pincodesysteem verkrijgbaar.

 

Comfort & veiligheid

De disselkop is ergonomisch ontworpen zodat de handen altijd zijn beschermd. De bedieningsfuncties op de disselkop zijn met beide handen te bedienen, ook als de bediener handschoenen draagt. De dissel kent ook een ‘end of stroke’ weerstand. De bestuurder voelt wanneer de dissel tegen de noodstop aanloopt en zal door dit systeem niet verrast worden met een abrubte noodstop als gevolg van een verkeerde diselpositie. Als de dissel plotseling wordt losgelaten, remt de truck krachtig maar gelijkmatig af en keert de dissel rustig en vloeiend terug in de verticale stand. Nieuw op de stapelaar is het ‘Optilift’ systeem. Dit zorgt voor een proportionele bediening en precieze heffing. Het heffen wordt hierdoor ook stiller en zuiniger.

 

Reageer op dit artikel