nieuws

Prologis ziet af van dividenduitkering

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis European Properties (PEPR) keert in 2009 geen dividend uit. Het bedrijf neemt deze maatregel om de liquiditeit te verbeteren en schulden te kunnen aflossen. Ook wil PEPR tweederde van zijn belang in zijn private equity fonds Prologis European Properties Fund II verkopen voor 43 miljoen euro.

Prologis ziet af van dividenduitkering
In Oosterhout ontwikkelt Prologis een groot dc op een voormalig parkeerterrein

De verkoop van het belang moet Prologis European Properties in de toekomst een besparing opleveren van 348 miljoen euro. Het niet uitkeren van dividend levert een bedrag in contanten op tussen 130 en 150 miljoen euro in 2009 meldt de Belgische beleggingssite Beursduivel.be.

Minder verplichtingen
Het logistiek vastgoedbedrijf heeft PEPF II opgezet om bepaalde projecten van Prologis over te nemen en vastgoed van derden te kopen. In augustus 2007 zegde PEPR toe 900 miljoen euro te investeren in het fonds over een periode van drie jaar, in ruil voor een belang van 30 procent. De huidige transactie brengt het belang terug naar tien procent en de toegezegde investeringen naar 300 miljoen euro, waarvan inmiddels  125,9 miljoen is betaald. Het bestuur verwacht dat het resterend belang ook van de hand wordt gedaan, wat zal leiden tot een verdere afname van 174 miljoen euro aan toekomstige verplichtingen.

 

Dividenduitbetaling

Verder meldt PEPR dat het voorlopig geen dividend zal uitkeren. Daarmee bespaart de onderneming tussen de 130 tot 150 miljoen euro. De beslissing om geen dividend te betalen komt voort uit heronderhandelingen van de convenanten voor de kredietfaciliteit van 900 miljoen euro. Het bestuur zegt weer dividend te gaan betalen wanneer dat verstandig is en wanneer het wordt toegelaten onder de kredietfaciliteit.

Het PEPR-aandeel schoot na de bekendmaking omhoog en noteerde een koerswinst van 60 procent op 3,33 euro. In november.  

Reageer op dit artikel