nieuws

Koersval aandeel vastgoedfonds Prologis

Warehousing

Het aandeel van vastgoedfonds Prologis European Properties (PEPR) heeft te maken met een zeer sterke koersdaling. Oorzaak hiervan is een opeenstapeling van negatieve berichten rond dit fonds van logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis, stelt analist Jaap Kuin van RBS (The Royal Bank of Scotland).

Koersval aandeel vastgoedfonds Prologis
Koersval aandeel PEPR

Het aandeel van dit fonds (zie afbeelding links) is in een maand tijd al met ruim 82 procent gedaald. Aanjager voor de koersval is het herfinancieringsrisico, stelt analist Kuin. Het fonds moet in 2009 euro 336 miljoen herfinancieren en in 2010 een miljard euro.

De logistiek vastgoedontwikkelaar praat daar momenteel over met verschillende Duitse banken, waarvan drie-vier zeer serieus zijn.

 

Minder dividend

Nieuws over de herfinanciering kan een sterke positieve impuls aan de koers geven, aldus Kuin. Negatief is volgens de analist verder de verlaging van het dividenddoel voor 2009 door aandeelhouder Prologis, wat suggereert dat ook PEPR het dividend mogelijk zal verlagen. Het aandeel stond gistermiddag rond 16.45 uur 15,6 procent lager op slechts 0,76 eurocent en is vandaag gestegen naar 0,81 eurocent gestegen.

 

Reageer op dit artikel