nieuws

Hamifleurs breidt sortersysteem uit

Warehousing

Snijbloemenexporteur Hamifleurs in Honselersdijk laat haar Ace-Sorter door leverancier Van Riet uitbreiden met aanvullende sorteeruitgangen, extra bewerkingsgebieden en aanpassingen vanwege de vergroting van de koelcel.

Hamifleurs breidt sortersysteem uit
Hamifleurs

 

Na deze uitbreiding zal de installatie als één geheel functioneren. Het systeem heeft als doel om de dozen en fusten automatisch vanuit de verschillende voorraad- en bewerkingsgebieden samen te brengen op de sorter die deze verdeeld naar de toegewezen bewerkingsplaats en/of order. Het oorspronkelijke systeem stamt uit 2002. De verwerkingscapaciteit wordt met de uitbreiding verhoogd.

 

Functie

De Ace-sorter is in staat om een grote diversiteit van pakketten, fusten en dozen, met verschillende vormen te verwerken.De bloemen kunnen nu op meerdere punten aangevoerd worden, zowel in harde fusten (emmers) als ook in bloemendozen. Door uitbreiding van het aantal uitgangen voor klanten is aan de vraag om meer karopbouwplekken voldaan. Gedurende de uitbreiding moeten de dagelijkse werkzaamheden van verzamelen, bewerken, verpakken en opbouwen van de klantkarren gewoon doorgaan. Hiervoor is door Van Riet Material Handling Systems in nauw overleg met Hamifleurs een detailplanning opgesteld waarbij werk aan het bestaande systeem in de weekenduren is uitgevoerd.

 

Hamifleurs is een van de grotere Nederlandse snijbloemenexporteurs en is

gevestigd op het Trade Parc Westland in Honselersdijk. De exporteur levert uitsluitend aan de traditionele groothandel.

Reageer op dit artikel