nieuws

Salomon wordt onderdeel van SSI Schaefer

Warehousing

De automatisering van Salomon wordt een onderdeel van system integrator SSI Schaefer. Salomon zal opereren als onafhankelijk lidbedrijf binnen de Schaefer Groep met onveranderd beheer, dit maakten de twee bedrijven onlangs bekend.

Salomon wordt onderdeel van SSI Schaefer
Salomon

De twee bedrijven kondigden aan dat SSI Schaefer de gehele Salomon Automation Groep zal verwerven, onder voorbehoud van goedkeuring door de autoriteiten. Beide ondernemingen zijn gericht op de markt voor geautomatiseerde logistieke systemen. De Schaefer Groep bestaat uit SSI Schaefer Noell in Giebelstadt (Duitsland) en SSI Schaefer Peem in Graz (Oostenrijk), deze zijn gespecialiseerd in complexe logistieke systemen en orderpick-technologieën.

 

De drie bedrijven zullen worden ondersteund door de productie-installaties in Graz en Hranice (CZ) waar de productie zich richt op de vervaardiging van automatiseringscomponenten. Het productievermogen in Hranice wordt momenteel uitgebreid met 60.000 vierkante meter.

De Salomon Groep is een van de grootste Europese software- en system providers met 370 medewerkers

op negen verschillende lokaties.

 

Distributienetwerk 

Franz Salomon, algemeen directeur Salomon (foto): "Dit is een belangrijke stap voor de toekomstige groei van Salomon Automation. De verzekerde toegang tot systeemcomponenten van de SSI Schaefer-groep en de integratie in het wereldwijde distributienetwerk zijn de belangrijkste voordelen voor Salomon.

Rudolf Keller, ceo SSI Schaefer: "Wij vertrouwen op de software- en logistieke kennis van Salomon Automation en verwachten veel synergie binnen onze groep van ondernemingen. Dit partnerschap zal ook onze Graz-locatie versterken. Salomon zal worden gepositioneerd als een onafhankelijke system integrator en software provider."

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel