nieuws

Heinz stapt over van LPG naar elektrisch

Warehousing

Foodproducent H.J. Heinz in Elst heeft 20 nieuwe elektrische Hyster vorkheftrucks en laadstations aangeschaft van Barloworld Intern Transport. Deze vervangen de verouderde heftruckvloot op LPG. Alle nieuwe heftrucks zijn voorzien van All-in servicecontracten.

Heinz stapt over van LPG naar elektrisch
Heinz stapt over van LPG naar elektrisch

 

De nieuw geleverde heftruckvloot bestaat uit een mix van 3- en 4 wiel elektrische vorkheftrucks uit de E- en J-serie van Hyster met hefvermogens variërend van 1.6 tot en met 3.0  ton. Naast deze 20 heftrucks zijn er ook twee compleet ingerichte laadstations bijgeleverd. Heinz heeft in het verleden altijd LPG heftrucks gebruikt.

 

Voordelen 

De voordelen voor Heinz van elektrische trucks ten opzichte van LPG zijn: minder onderhoud, minder stof, minder trilling van de motor, minder geluid, minder draaiuren (bij stilstand geen urentelling), geen uitlaatgas emissies, minder energie en dus minder kosten. Bovendien is de foodproducent altijd verzekerd van stroom om de trucks rijdend te houden. Volgens Heinz supportmanager De Bruin is het met de aanlevering van LPG-tanks in het verleden nog wel eens fout gegaan met ‘downtime’ als gevolg. Om zo efficiënt en snel mogelijk te werken zijn bepaalde trucks uitgerust met reachvorken en anderen met een trekhaak.

 

Projectteam

Heinz heeft speciaal voor dit project een team opgezet van medewerkers vanuit verschillende afdelingen. Dit team heeft eerst een lijst opgesteld van alle wensen en eisen die zij stellen aan intern transportmaterieel en hebben vervolgens verschillende aanbieders aangeschreven. Deze aanbieders zijn door Heinz grondig tegen het licht gehouden en met elkaar vergeleken op basis van prestatie, prijs, ergonomie en rijeigenschappen. Vervolgens zijn er intern intensieve tests gedaan, waarbij ook is gelet op de veiligheidsaspecten en de stabiliteit bij het heffen en het manoeuvreren van de heftrucks. De Hyster trucks voldeden volgens supportmanager De Bruin aan de gestelde eisen. Heinz is daarnaast ook al dertig jaar klant van Barloworld. Mede op basis van de geleverde prestaties in het verleden is uiteindelijk toch weer voor de vertrouwde ‘huisleverancier’ gekozen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel