nieuws

Sandd bestelt nieuwe sorter voor voorsortering

Warehousing

Postbedrijf Sandd onderscheidt zich naar eigen zeggen door het adressenbestand van de te bezorgen post doeltreffend vóór te sorteren. Met de nieuwe versie van de sorteermodule van HintTech is het bedrijf klaar voor verdere groei.

Sandd bestelt nieuwe sorter voor voorsortering

Sandd is in zeven jaar tijd gegroeid van 14 miljoen naar zo’n 400 miljoen poststukken per jaar. Twee dagen per week bezorgen 12.500 bezorgers de post; op dinsdag en vrijdag.

Het logistieke proces begint met het aanleveren van een digitaal adressenbestand door de klant. Dit bestand wordt voorgesorteerd en gebundeld op wijk en voorzien van een unieke code met informatie over bezorgdag, depot en wijk.

 

Voorsortering cruciaal

"Voorsortering van het digitale adressenbestand is cruciaal", zegt ICT-manager Miquel Geelen. ‘Hierdoor weten we precies hoe groot de mailing is, hoe zwaar de stukken zijn en dus hoeveel pallets, vrachtwagens en bezorgers er nodig zijn. Dankzij deze efficiënte manier van werken zijn we in staat de poststukken op slechts twee dagen per week precies op tijd en op het juiste adres te bezorgen.’ In de nieuwe release van de sorteermodule, ontwikkeld door softwareleverancier HintTech, zijn nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd en enkele bestaande functionaliteiten verder geoptimaliseerd.

 

Verlofmodule

Naast de nieuwe sorteermodule heeft HintTech de rooster- en betaalmodule uitgebreid met een verlofmodule zodat in een tijdspanne van een jaar zichtbaar is wie wanneer op vakantie is en wanneer er extra krachten moeten worden ingehuurd. Zodat de postbezorging ook in vakantietijd niet onder druk komt te staan en er altijd een bezorger aan een wijk is toegewezen.

 

Lees ook:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel