nieuws

Jury nomineert drie bedrijven voor Veiligste Magazijn

Warehousing

Nog maar drie bedrijven zijn in de race voor de titel Veiligste Magazijn van Nederland: A.S. Watson (Kruidvat), Caterpillar Logistics Services en Centocor. De jury onder leiding van prof. René de Koster heeft deze drie bedrijven gekozen uit een lijst met negen kandidaten. Op 28 oktober is de uiteindelijke winnaar bekend.

Jury nomineert drie bedrijven voor Veiligste Magazijn

 

Afgelopen zomer zijn negen magazijnen uit uiteenlopende branches onderzocht door inspecteurs van het CCV, het instituut dat onder meer examens voor hef- en reachtruckchauffeur afneemt. Deze negen inspecties hebben geresulteerd in negen rapporten. Op basis daarvan heeft de jury drie magazijnen voorgedragen voor de titel Veiligste Magazijn van 2008.

 

A.S. Watson

De genomineerde met het grootste dc is A.S. Watson in Heeteren, waarvandaan de Kruidvat-filialen in Nederland worden beleverd. In dit magazijn van 50.000 vierkante meter werken maar liefst 350 mensen. Vorig jaar wist A.S. Watson nog niet door te dringen tot de laatste drie. Het afgelopen jaar heeft het dc echter grote vorderingen geboekt, met een nominatie als gevolg.

 

Caterpillar

Iets minder groot, maar niet per definitie minder complex is de operatie van Caterpillar Logistics Services. Deze logistiek dienstverlener runt in Breda een dc met onderdelen van het automerk SsangYong. De operatie voor SsangYong is in het voorjaar van 2007 opgestart. Hoewel de manager twijfelde over deelname aan de verkiezing, hebben de enthousiaste medewerkers in Breda hem over de streep getrokken. Dat is maar goed ook, blijkt nu uit de nominatie.

 

Centocor

De laatste genomineerde, Centocor uit Schiphol-Rijk, is een biofarmaceutisch bedrijf met ruim 1100 medewerkers. Daarvan werken er 13 in het magazijn, dat 12.000 vierkante meter meet. Centocor doet meer dan van een biofarmaceutisch bedrijf op het gebied van veiligheid verwacht mag worden. In 2004 heeft het bedrijf een project opgestart onder de naam SOLAR: Safe Observations Leading to Accident Reduction), waarin medewerkers elkaar observeren op veilig en onveilig gedrag.

 

Jurybezoeken

Deze maand zal de jury zelf de drie genomineerden bezoeken. De jury kijkt daarbij niet alleen naar veiligheid en ergonomie op de werkvloer, maar ook of de processen zodanig zijn ingericht dat onveilige en ongezonde situaties worden voorkomen. Nieuw is dat de jury extra aandacht zal besteden aan het welzijn van de medewerkers.

 

Het magazijn dat aan al deze criteria het beste voldoet, wordt opvolger van Intel, de winnaar van 2007. Voor dat magazijn ligt tijdens de Dag van het Magazijn op 28 oktober een cheque van 5000 euro klaar.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel