nieuws

Nieuwe handlingsrobot tot vier kilo

Warehousing

De Galileo Sphere robot is een nieuwe robot met boogvormige lineaire motoren van B&R Industriële Automatisering. Het is een handlingsrobot met vijf vrijheidsgraden die met een hoge dynamiek en nauwkeurigheid in een groot werkgebied van bijna 1000 liter kleine delen tot 4 kilogram verplaatst.

Nieuwe handlingsrobot tot vier kilo

Bij deze robot zijn de voordelen van lineaire en directe aandrijvingen gecombineerd. De robot kan naar keuze worden ingezet voor assemblagedoeleinden, handlingopgaven, verpakken en sorteren. Zowel de centrale besturing als de visualisatie van deze robot geschiedt met behulp van een Automation-PC van B&R. 

 

Veiligheid

Het geïntegreerde veiligheidssysteem biedt bescherming tegen onder andere het (on-)gecontroleerd stoppen van motoren, een veilige stop, een veilige begrensde relatieve beweging, absolute positie en snelheid en een beveiligde draairichting. Omdat bewegingen van de robot synchroon lopen met de PLC-functies kunnen bewegingsaflopen en besturingsfuncties zonder tijdverlies worden uitgevoerd en productiecycli zo snel mogelijk worden afgehandeld. Doordat gewerkt is met een open interface is het mogelijk om deze robot te combineren met een bekende baansturing.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel