nieuws

Kramp kiest voor Jungheinrich in nieuw dc

Warehousing

Technische groothandel Kramp heeft vorige week acht heftrucks in ontvangst genomen van heftruckleverancier Jungheinrich. Het Varsseveldse bedrijf gaat de vier hoogbouwtrucks, drie verticale ordertrucks en twee reachtrucks inzetten in het nieuwe dc dat bijna klaar is.

Kramp kiest voor Jungheinrich in nieuw dc

Kramp is op dit moment nog bezig met de bouw van een nieuw distributiecentrum van 9.300 vierkante meter. "De totale bebouwde oppervlakte komt hiermee op zo’n 23.200 vierkante meter. De verbouwing vordert nu in rap tempo en daarbij komt dat we zo’n zes bulkmagazijnen in- en rondom Varsseveld gaan onderbrengen in het nieuwe distributiecentrum", zegt Jan Frans Berends, stafmedewerker Operations bij Kramp Varsseveld.

 

Meer rijbewegingen

Deze uitbreiding zorgt ervoor dat er in de toekomst in het dc van de technische groothandel meer rijbewegingen komen en dat er een toename zal komen in het aanleveren en -vullen van artikelen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Berends: "Voor ons reden om op zoek te gaan naar efficiënt en goed materiaal." Jungheinrich kwam in het selectieproces dat daarop volgde als beste uit de bus. "Ze boden ons kwalitatief goede; ergonomisch, energiezuinig en veilige trucks."

 

Inductie

De heftrucks worden straks ingezet voor het wegzetten van bulk en het aanhalen van goederen voor het pickproces. "In het nieuwe pand hebben we inductie aangebracht, zodat de trucks daar binnen de stellingen blijven. Dat moet rijschade tot een minimum beperken en maakt de besturing eenvoudiger", aldus Berends.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel