nieuws

Jungheinrich levert heftrucks aan Kazachstan

Warehousing

Jungheinrich, producent van interne transportmiddelen en magazijnsystemen, heeft heftrucks geleverd aan logistieke dienstverlener Calm uit Kazachstan. De apparatuur wordt ingezet in een logistiek centrum bij het vliegveld van Alma Ata. Het gaat onder andere om handpallettrucks, elektro pallettrucks en elektro vorkheftrucks, hoogbouwtrucks, en reachtrucks.

Jungheinrich levert heftrucks aan Kazachstan

Vanwege de sterke economische groei heeft de regering van Kazachstan de afgelopen jaren diverse projecten gestart. Een daarvan is de ontwikkeling van een logistiek centrum bij het vliegveld van Alma Ata. Van hieruit worden consumentengoederen afkomstig uit China, Rusland en Europa, geleverd aan grote winkelketens en retailorganisaties. Het logistieke centrum wordt geëxploiteerd door de Kazachstaanse logistieke dienstverlener Calm, een bedrijf dat voor honderd procent staatseigendom is.

 

Warehouse

Distributie van de goederen vindt plaats vanuit een warehouse met een oppervlakte van 48.500 m2. Dit magazijn biedt plaats aan 70.000 pallets. Ongeveer 200 medewerkers zorgen er voor dat er maandelijks ongeveer 25.000 pallets worden omgeslagen. Er wordt alleen gewerkt met stapelaars die door een elektromotor worden aangedreven. Bij zowel de in- als uitslag van pallets in het magazijn wordt gebruikgemaakt van heftrucks van Jungheinrich. Het gaat onder andere om handpallettrucks, elektro pallettrucks en vorkheftrucks, hoogbouwtrucks, en reachtrucks van het type ETV 320.

 

Onderhoud

Het warehouse is vanaf juni 2007 geleidelijk in gebruikgenomen. De service aan de transportmiddelen wordt volgens een soort ‘stand-by-service’-contract uitgevoerd. Dat betekent dat Kazachstaanse servicemonteurs het onderhoud aan de transportmiddelen uitvoeren onder auspiciën van Jungheinrich. Voor de toekomst overwegen Calm en Jungheinrich een ‘full-service’-contract voor het onderhoud van de heftrucks af te sluiten.

 

Lees ook

CEVA Logistics breidt heftruckvloot uit (nieuws, juli 2008)

Pallets verplaatsen in drie dimensies (dossier techniek en onderhoud, juni 2008)

Jungheinrich verbetert eigen elektropallettruck (bladarchief, februari 2008)

Reageer op dit artikel